Soomes hukkus õppuse käigus ajateenija

Kainuu brigaadi ajateenija hukkus neljapäeva varahommikul ATV-ga seotud õnnetuses Põhja-Soomes Rovajärvis.

Teade õnnetuse kohta tuli kell 6.44. Õnnetus juhtus, kui ajateenija juhitud ATV läks libeduse tõttu ümber ja ajateenija jäi selle alla. Kedagi teist Soome kaitsejõudude info kohaselt ATV peal ei olnud.

Õnnetuskohale läksid nii kaitsejõudude meedikud, esmaabi kui arst ja tsiviilkiirabi, aga ajateenija elu päästa ei õnnestunud.

Rovajärvis on käimas rahvusvaheline sõjaline õppus Arctic Shield 18, mida juhib Kainuu brigaad. Lisaks osalevad õppusel üksused Jäägribrigaadist, Pori brigaadist ja Lapi piirivalvekordonist. Neile lisaks osalevad õppusel Rootsi kaitsejõudude üksused. Kokku osaleb õppusel ligi 4800 inimest, kellest suurem osa on ajateenijad. Õppus algas teisipäeval.

Õppuse esimese osa moodustas õppelaskmine ja teise osa moodustavad õppelahingud. Hukunud ajateenija oleks koju pääsenud aastavahetuse paiku ja ta oli meesterahvas.

Õnnetust uurib politsei. Ajateenija omastele on asjast teatatud ja kohapeal pakutakse kriisiabi. Õppus jätkub õppelaskmistega. Antud üksuse liikmed ja läheduses olnud inimesed tavapärase õppusega ei jätka vähemalt tänase päeva jooksul, vahendab Ilta-Sanomat.

Kommentaarid
(Külastatud 382 korda, 1 külastust täna)