Soome siseminister tunnistab, et migrantidega on probleem

Soome siseminister Kai Mykkänen tunnistas laste vägistamisjuhtumite valguses, et migrantidega on probleem ja seda ei saa summutada.

Esmaspäeval Yle saates A-Studio esinedes ütles Mykkänen, et migrantide hulgas on vägistamise juhtumeid tunduvalt rohkem. Näiteks 2017. aastal registreeriti 693 soomlaste ja 286 välismaalaste põhjustatud vägistamise juhtumit. See näitab, et välismaalased panevad vägistamisi tunduvalt rohkem toime, kuna võrreldes soomlastega on neid rahvastikus 10 korda vähem, aga nende toime pandud vägistamisi on vaid poole vähem.

Sellist asja ei tohiks Soome juhtuda, kommenteeris Mykkänen vägistamisjuhtumeid Iltalehtile. Mykkänen rõhutas, et Soomes ühiskonnas peaks leitama võimalused, et selliseid asju ära hoida. Üks võimalus on seksuaalkuritegude karistuste karmistamine.

Soome parlamendis ongi praegu menetluse seadusemuudatused, millega karmistatakse seksuaalkuritegusid. Karistusseadustikku lisatakse lapsevägistamine, mille eest võidakse mõista 12 aasta pikkune vanglakaristus. Ka lapse seksuaalse ärakasutamise puhul on kavas karistust karmistada, maksimaalne karistus on senise 4 aasta asemel 6 aastat vanglat.

Lisaks jõustub aasta algusest seadusemuudatus, millega on seadust rikkunud migrandid maalt lihtsamalt välja saata.

Ministri väitel tuleb ka Soome elama tulijatele paremini selgeks teha, et soome reeglid tuginevad isikute puutumatusele ja sugupoolte võrdõiguslikkusele. Oulu sündmuste valguses ütles minister, et on lubamatu, et keegi arvab, et Soomes on võimalik midagi sellist korda saata.

Sisäministeri Mykkänen haluaa tarkemman seulan kansalaisuuden myöntämiseen – Oulun raiskaukset järkyttävät: “Tällaista ei pitäisi tapahtua Suomessa”

Sisäministeri Kai Mykkänen katsoo, että kansalaisuutta myönnettäessä tulisi varmistua nykyistä enemmän siitä, että henkilön arvopohja sopii suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kommentaarid
(Külastatud 1,428 korda, 1 külastust täna)