Soome roheliste õigussekretär sai süüdistuse seoses lennuki väljumise takistamisega

Soome roheliste õigussekretär Aino Pennanen sai süüdistuse seoses sellega, et tõusis tänavu juulikuus lennukis püsti ja takistas nõnda lennuki väljumist ajal, kui sama lennukiga taheti välja saata üht pagulast.

Prokuratuuri teatel on Pennaneni vastu esitatud süüdistus ametniku korralduste eiramises ja lennundusalases kuriteos, vahendab Ilta-Sanomat.

Pennanen on eeluurimise käigus tunnistanud üles, et keeldus istumast oma kohale. Tema eesmärk oli takistada ühe lennukis olnud isiku väljasaatmist. Pennanen ise oli sõitmas Helsingi-Vantaa lennujaamast Berliini, kui nägi, et samas lennukis hoitakse vägisi kinni üht inimest. Pennanen sai stjuardessilt teada, et tegemist on väljasaatmisega.

Pennanen keeldus istumast ja ta eemaldati lennult. Algul süüdistati Pennaneni lennuliikluse takistamises. Hiljem uurimise käigus muutusid paragrahvid leebemaks.

Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennaselle syytteet lentokoneprotestista

Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennasta vastaan on nostettu syytteet haitanteosta virkamiehelle ja ilmailurikkomuksesta, Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto tiedottaa. Syytteiden taustalla on Pennasen heinäkuinen protesti. Hän on syyttäjänviraston mukaan tunnustanut esitutkinnassa kieltäytyneensä istumasta omalle paikalleen. Hänen tarkoituksenaan on ollut, ettei kone lähde lennolle mukanaan henkilö, jota poliisi on ollut saattamassa pois Suomesta.

Kommentaarid
(Külastatud 396 korda, 1 külastust täna)