Soome postiljonid panid püsti libapostkastid ja tellisid sinna heroiini

Soomes on välja tulnud omapärane narko-juhtum, kus postiljonidena töötanud mehed paigaldasid tavaliste postkastide kõrvale enda libapostkastid ja tellisid sinna kangeid narkootikume.

Postkastid paigaldati Lõuna-Soomes Loviisas Isnäsi ja Porvoos Jakari küladesse. Narkootikume telliti Silkkitie ja Dream Marketi veebikülgede kaudu. Lisaks heroiinile telliti okfentanüüli, mis on eriti kange ja ohtlik narkootikum, vahendab Helsingin Sanomat.

Meestest vanim on 39-aastane postiljon, kes paigaldas esimese libapostkasti Isnäsi külla. Ta paigaldas libapostkastid õigete kõrvale 2016. aastal. Viimane libapostkast paigaldati 2017. aasta veebruaris.

Kokku oli postiljonil neli postkasti väljamõeldud nimedega. Ta saatis neisse 12 korral kokku 14,6 grammi heroiini, okfentanüüli ja vähesel määral muid narkootikume.

Seda skeemi kopeerisid kaks nooremat, 26-aastast meest, kellest üks oli samuti postljon. Nooremad mehed panid üles kolm libapostkasti. Vanem mees polnud nende postkastidest teadlik. Nooremad mehed tellisid kokku 12 saadetisega ligi 12 grammi heroiini ja okfentanüüli.

Mehed tabati teolt, kui nad postkastist narkootikume välja võtsid. Enne seda oli Soome toll avastanud 4,2 grammi heroiini ja 2,3 grammi okfentanüüli.

Kõik kolm meest rääkisid kohtus, et tellisid narkootikume vaid enda tarbeks. Nad on varem kohtulikult karistamata. Kohus leidis, et kuriteod polnud rasked ja määras neile 9-11 kuu pikkused tingimisi vanglakaristused.

Otsus pole veel jõustunud.

Postinjakajat pystyttivät valepostilaatikoita ja tilasivat niihin heroiinia – Tuomittiin huumerikoksista

Kolme miestä on tuomittu ehdollisiin vankeusrangaistuksiin tekaistujen postilaatikoiden pystyttämisestä Loviisan Isnäsin ja Porvoon Jakarin kylille huumetilauksia varten. Miehet tilasivat Silkkitie- ja Dream Market -verkkosivustojen kautta lähinnä heroiinia, mutta lähetyksissä oli myös muuntohuume okfentaniilia. Okfentaniili on vahva opioidi, jota pidetään erittäin vaarallisena. Mainos (Teksti jatkuu alla) Miehistä vanhin, 39-vuotias toimi postinjakelijana, ja hän pystytti ensimmäiset valelaatikot jakelureitilleen Isnäsissä.

Kommentaarid
(Külastatud 600 korda, 1 külastust täna)