Soome pood müüb aegunud toidukaupa ja ametnikud on võimetud midagi tegema

Soomes Kouvola linnas on Kimola pood müünud juba pikemat aega aegunud toidukaupa, poodi ähvardati 8000 eurose trahviga, aga sellestki abi ei olnud.

Tegemist on vana külapoega, mis on juba aastaid müünud aegunud kaupa. See tähendab, et müügil on ka tähtaja ületanud kergesti riknev kaup nagu liha-, kala- ja kanatooted, piimatooted ja sügavkülmutatud tooted. Samuti olid poes müügil tähtaja ületanud hakkliha ja vorstid, vahendab Yle.

Kolmapäeval otsustas Kouvola linn trahvida poodnikku nõuete rikkumise eest kokku 8000 euroga. Kui eksimused jätkuvad, trahvitakse poodi iga kuu tuhande euroga.

Kaupluse E. Paavolainen omanik Mauri Paavolainen tunnistas, et müüb jah aegunud kaupa. Ta lisas, et pood teenindab väikse küla inimesi ja inimesed pole sellest numbrit teinud, kui kaup tähtajast veidi üle on läinud.

Paavolainen ütles, et tal pole võimalik kogu aeg tähtaegu uurida, nagu ametnikud seda teevad pidevalt suurendusklaasi abil. Ta on ise leidnud ka suurtest marketitest tooteid, mille müügikuupäev on möödas.

Poodnik ütles, et on millegipärast oma poega linnal pinnuks silmas ja 8000 euro suurune trahv on täiesti arutu. Klientidelt pole tulnud ühtegi kaebust. Aeg-ajalt kontrollid midagi leiavad, aga nii on see ka teistes maapoodides. Pidevalt on pood linnal hambus, tervisenõuded on läinud nii karmiks, et enam poodi pidada ei saa.

Aastakümneid tegutsenud poes on tehtud alates 2005. aastast 20 kontrollimist. Iga kord on leitud poe lettidelt või laost aegunud kaupa.

Jääräpäinen kyläkauppias jatkaa vanhentuneen ruoan myyntiä kiellosta huolimatta – “Ei ennen tehty numeroa, jos joku tuote oli vähän yli-ikäinen”

Kouvolan kaupunki määräsi Kimolassa toimivan kyläkauppiaan maksamaan 8 000 euron uhkasakot. Kauppiaan mielestä hän on joutunut silmätikuksi ja että liian tarkat terveysmääräykset estävät jo yrittämistä.

Kommentaarid
(Külastatud 476 korda, 2 külastust täna)