Soome peaminister sõidab 100 000 eurot maksva Teslaga – mis autodega sõidavad teised Soome juhid?

Soome erakondade juhid sõidavad uhkete autodega. Näiteks peaministril ja Kekserakonna juhil Juha Sipiläl on ligi 100 000 eurot maksev Tesla Model S.

Ainus, kes sõidab tavalise soomlase auto, Škoda Octaviaga on kristlike demokraatide juht Sari Essayah, vahendab Ilta-Sanomat.

Peaminister Sipilä soetas Tesla 2014. aastal ja see on tema sõnul ennast õigustanud.

Roheliste juht Pekka Haavisto soetas novembrikuus Volkswagen Passat hübriidauto. Uuena ligi 50 000 eurot maksev Passat GTE kasutab nii elektrit kui bensiini, aga seda saab laadida ja mida rohkem laadida, seda vähem kütust kulub. Auto sõidab ühe laadimisega ligi 60 km ja linnas on võimalik sõita ainult elektriga. Eelmine auto oli Haavisto diiselmootoriga Peugeot 5008.

Kõige vanema autoga sõidab põlissoomlaste erakonna juht Jussi Halla-aho, kellel on 2002. aasta mahtuniversaal Toyota Previa. Auto on soetatud kasutatuna ja see on vajalik pere jaoks, räägib 5 lapse isa.

Teine vanema autoga sõitev parteijuht on vasakpoolsete liider Li Andersson, kel endal autot pole, aga kes kasutab emale kuuluvat autot Peugeot 206.

Koonderakonna juht Petteri Orpo sõidab mõne aasta vanuse maasturi BMW X3-ga, millel on diiselmootor ja mis uuena maksab ligi 50 000 eurot. Sotside juht Antti Rinne sõidab samuti diiselmootoriga auto, uue Volkswagen Passatiga.

Rootsi erakonna juhil Anna-Maja Henrikssonil on 2014. aasta Audi A4. Audiga sõidab ka siniste erakonna juht Sampo Terho.

Soomlaste kõige levinumad automargid on Toyota, Volkswagen ja Škoda. Keskmiselt maksab soomlaste uus auto 32 000 eurot ja kasutatud auto 10-15 000 eurot.

IS selvitti puheenjohtajien menopelit – Sipilä ajaa noin 100 000 euron Teslalla, Halla-aholla suuripäästöinen tila-auto, Haavisto hankki hybridin…

Kristillisdemokraattien puheenjohtajaa Sari Essayahia voi pitää tyypillisenä suomalaisena autoilijana. Essayah kertoo Ilta-Sanomille ajavansa farmarimallisella Skoda Octavialla, joka on Suomessa erittäin yleinen auto. Autossa yhdistyy suomalaisittain tavallinen koko- ja hintaluokka, eikä merkkiäkään mielletä pröystäileväksi. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) auto, Tesla Model S, tuo mieleen toisenlaisia mielikuvia.

Kommentaarid
(Külastatud 363 korda, 1 külastust täna)