Soome lastekaitsevolinik sõitis kolme kuuga taksoga maha 5000 eurot

Seni puhta renomeega olnud Soome lastekaitsevolinik Tuomas Kurttila on viimastel päevadel saanud obadusi nii vasemalt kui paremalt. Nimelt selgus, et ta sõitis septembrist novembrini kolme kuuga taksoga maha 5000 eurot. Samuti käis ta laste õiguste kaitse päeval hoopis pensionäride ühenduse jõulupeol.

Üks neist taksosõitudest toimus novembrikuus, kui ta sõitis Helsingist taksoga Kesk-Soome Äänekoskisse, et osaleda ühel sotside pensionäriühenduse jõulupeol. Samal õhtul tähistati Helsingis laste õiguste päeva. See reis oli maksumaksjate jaoks liig, vahendab Ilta-Sanomat.

Nüüd kahtlustatakse, et Kurttila käis Kesk-Soomes oma valijaid moosimas, sest sotside valijad on põhiliselt pensionärid. Ehk siis ta käis maksumaksja raha eest valimisüritusel.

Taksoga sõitmist põhjendab Kurttila sellega, et pole juba viis aastat ise autoga sõitnud. Ta räägib, et tema töö jaotub Jyväskylä ja Helsingi kontorite vahel. Aasta jooksul on olnud 49 pikemat sõitu.

Onko tämä viranhoitoa? Kurttila sivuutti lapsen oikeuksien päivän ja lähti demarivetoisen eläkeläisjärjestön pikkujouluihin veronmaksajien rahoilla

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila väittää, ettei Uutissuomalaisen jutusta noussut kohu hänen taksimatkoista harmita henkilökohtaisesti. Mutta harmittaa silti – henkilökunnan puolesta. - Harmittaa niiden ammattilaisten puolesta, jotka minun työni suunnittelevat ja kalenteroivat, Kurttila sanoo. Kohussa on kyse Kurttilan taksilaskuista syys-marraskuussa. Pirssikyydit maksoivat veronmaksajille kolmessa kuukaudessa noin 5 000 euroa.Yksi Kurttilan kohureissuista tapahtui marraskuussa, kun lähti Helsingistä Äänekoskelle paikallisen demarivetoisen eläkeläisjärjestön pikkujouluihin.

Kommentaarid
(Külastatud 261 korda, 1 külastust täna)