Soome kuulsaim baar asub Helsingi-Vantaa lennujaamas ja avab uksed hommikul kell 5

Helsingi-Vantaa lennujaama terminaalis nr 2 asuv Oak Barreli iiri pubi on koht, kus klient saab end tunda kuningana ja rüübata viimased sõõmud märjukest enne teekonnale asumist, vahendab Helsingin Sanomat.

Baarman Markus müüb soomlastest klientidele longeroid, mis on enne ärasõitu üleüldine lemmik. Lähtöbetoni, nagu longerot hellitavalt kutsutakse. Ta on longerot proovinud müüa välismaalastele, aga nood kirtsutavad nina. Longerot joovad ainult soomlased ja rootslased.

Värava nr 22 juures asuv Oak Barrel on sotsiaalmeedia järgi otsustades Soome kõige kuulsam pubi. See asub kohe pärast turvakontrolli ja seetõttu saab seal mõnusalt lõõgastuda.

Lisaks jookidele pakutakse pubis väikseid snäkke nagu viinerid ja kartulisalat. Viinereid söövad ketšupiga ainult lapsed ja rootslased.

Inimesed võtavad Oak Barrelis tavaliselt 1-2 jooki ja sätivad siis minema. Baar avatakse hommikul kell 5 ja selleks on saadud eriluba. Hommikuse õlle joomine on soomlaste jaoks omamoodi eksootiline rituaal.

Helsingi lennujaam kasvab kiiresti ja seal pole midagi kuulda keskkonnaprobleemidest või ökoloogilisest jalajäljest. Tänavu ületab reisijate arv esimest korda 20 miljoni piiri.

Soomlased on hakanud rohkem välismaale lendama, kuna see on odav. Lennatakse poissmeeste õhtut veetma Prahasse või kuhugi kaugemale asutuse jõulupidu pidama. See on uus asi, varem seda polnud. Lendamises oli väike paus ainult 2010. aastal, kui Islandil purskas vulkaan.

Kui klient on silmnähtavalt purjus, siis talle enam midagi baarist ei müüda, et inimene ikka lennuki peale saaks. Siis soovitatakse võtta kohvi ja jalutada. Baarmani kiidetaksegi selle pärast, et ta on keeldunud klientidele alkoholi müümisest. Inimesed on selle eest hiljem tänulikud.

Suomen ehkä kuuluisin baari sijaitsee Helsinki-Vantaalla ja se avaa ovensa aamuviideltä – Silloin asiakkaita saattaa vyöryä kohti tiskiä, kertoo baarimestari

Lonkeroa läikkyy, kun baarimestari Markus Rovio lyö harmaan tuopin Oak Barrel -pubin tiskille. Ennen tätä tapahtumaa on käyty seuraava dialogi baarimestarin ja asiakkaan välillä: Mainos (Teksti jatkuu alla) “Lonkeroa, kiitos”, nuori mies tilaa. “Punaista vai tavallista”, baarimestari kysyy. Mainos (Teksti jatkuu alla) “Tavallista.” “Jäitä?” “Joo, kiitos.”

Kommentaarid
(Külastatud 503 korda, 1 külastust täna)