Soome kaitseväes uuritakse ajateenijate peal toime pandud kuritegu

Soome kaitseväe peastaabi teatel alustati 30. novembril uurimist seoses õhujõudude õppustel toimunud juhtumit, kus kahtlustatakse ajateenijate peal toime pandud kuritegu.

Nüüd on uurimine edasi läinud ja asjas kahtlustatakse tervet rida kuritegusid. Need kahtlustatavad kuriteod on teise ajateenija väärkohtlemine ja teenistuskuritegu. Kuriteos kahtlustatakse paarikümmet isikut õhuväekoolist ja Pori brigaadist. Kahtlusalused on nii ajateenijad kui kutselised sõjaväelased.

Kuritegude kõik ohvrid on Pori brigaadi ajateenijad, kes said kergeid vigastusi. Teod pandi toime õppuse käigus Jämsä Hallis. Õppusel harjutati ühe luurerühma kinnivõtmist ja ülekuulamist. Selle käigus aga toimusid reeglistiku rikkumised, mille puhul kahtlustatakse väärkohtlemist ja teenistuskuritegu.

Praegu asja kohta rohkem infot ei anta. Eeluurimine võib kesta veel mitu nädalat, enne kui asi jõuab kohtusse.

Kommentaarid
(Külastatud 296 korda, 1 külastust täna)