Soome ja Eesti keskerakonna hämaraid rahaasju paljastanud Soome ajakirjanik sai uuriva ajakirjanduse auhinna

Soome ajakirjanike liidu poolt välja antav uuriva ajakirjanduse auhind Sõnavabaduse mõõk läks tänavu Suomen Kuvalehti ajakirjanikule Jarno Liskile, kes paljastas nii Soome kui Eesti keskerakonna hämaraid rahaasju.

Teisena märgiti ära Yle välisuudiste toimetaja Aishi Zidani. Kumbki sai 5000-eurose stipendiumi, vahendab Suomen Kuvalehti.

Auhind antakse ajakirjanikule, kes on olnud oma töös väljapaistev ning teistele eeskujuks. Liski on aidanud paljastada poliitilise ja majandusliku eliidi omavahelisi suhteid ja telgitaguseid.

Suomen Kuvalehden avustaja Jarno Liski sai Sananvapauden miekan – tutkinut Sipilää, Nuorisosäätiötä ja Verohallintoa – Suomenkuvalehti.fi

Suomen Kuvalehden avustaja, vapaa toimittaja Jarno Liski on saanut Journalistiliiton myöntämän Sananvapauden miekka -tunnustuspalkinnon. Liskin lisäksi palkintolautakunta palkitsi Ylen ulkomaantoimittajan Aishi Zidanin. Heille annettiin 5000 euron stipendit. Palkinto myönnetään Journalistiliiton jäsenelle, joka on toiminut journalistina erityisen ansiokkaasti ja esimerkillisesti. Järjestöllisiä ansioita ei oteta huomioon. Liski tunnetaan poliittisen ja taloudellisen vallan käyttäjien toimien ja sidosten selvittäjänä.

Kommentaarid
(Külastatud 471 korda, 1 külastust täna)