Soome ajakirjanikud nägid Strasbourgis tulistamise ohvrit restorani ees suremas

Soome ajakirjanikud nägid eile õhtul pealt, kuidas ühe Strasbourgi restorani ees tänaval suri inimene, keda oli tulistatud.

Tulistamine algas kella kaheksa ajal õhtul. Inimesed põgenesid tänavalt hoonetesse sisse, vahendab Yle.

Ajakirjanikud istusid restoranis ja kuulsid sisse püssilaske. Algul arvasid nad, et tegemist on ilutulestikuga. Varsti oli aga kuulda karjeid ning restorani töötajad varjusid. Restoranis kustutati tuled ja uksed pandi lukku. Restorani toodi sisse üks haavatu ja ajakirjanikud nägid, kuidas teda püüti koridori põrandal elustada. Inimene aga suri ja ta kaeti kardinariidega kinni.

Inimesed olid restoranis luku taga mitu tundi. Kui nad väljusid, olid surnukeha jätkuvalt koridoris.

Linnas olid igal pool teesulud ja tulistamise piirkonda ei lastud kedagi sisse. Taksod pandi kõik inimesi täis.

Soome välisministeeriumi info kohaselt soomlastest ohvreid tulistamises pole. Käesoleval nädalal on Strasbourgis Europarlamendi töönädal, mistõttu on seal soomlastest europarlamendi saadikud, nende abilised, Soome ametnikud, ajakirjanikud, fotograafid ja turistid.

Soome europarlamendi saadik Sirpa Pietikäinen ööbis Europarlamendi hoones, kuna tema hotell asus kohe tulistamiskoha lähedal. Tema väitel on meeleolu väga sünge ja kurb, kuigi Prantsusmaal on selliseid juhtumeid varemgi olnud. Pietikäineni väitel ei takista tulistamine Europarlamendi tööd. Töö jätkus poole ööni ja hommikul algavad taas istungid. Parlamendihoone on kinni ja sisse ega välja ei pääse. Kui ohuolukord on möödas, siis uksed avatakse.

Suomalaistoimittajat näkivät Strasbourgin ammuskelun uhrin kuoleman: “Häntä yritettiin elvyttää ravintolan eteisessä”

Ulkoministeriön mukaan tiedossa ei ole suomalaisuhreja. Kolme ihmistä kuoli ammuskelussa Strasbourgin keskustassa järjestetyillä joulumarkkinoilla.

Kommentaarid
(Külastatud 543 korda, 1 külastust täna)