Rootsi koolides tahetakse piparkoogid ära keelata, kuna need on rassistlikud

Lõuna-Rootsis Kalmaris Lindö koolis on paisunud suureks teema, kas piparkoogid on rassistlikud või mitte. Koolis tahetakse piparkoogid ära keelata, kuna osa õpetajaid leiab, et see on rassism.

Selline arutelu Rootsis ei ole mingi uus asi. Nimelt korjati paar aastat tagasi Örebros Lucia pidustuste ajal laste käest piparkoogid ära, sest õpetajad olid ühel meelel, et piparkoogid on rassistlikud ja sellist rassistlikku kogemust ei ole lastele kindlasti vaja, vahendab 24kalmar.se.

Kalmaris oli käesoleval nädalal üks õpetaja väga selle poolt, et pruunid leivakesed ära keelataks, kuna need on solvavad. Tema ettepaneku kohaselt võetigi piparkoogid pidustuste programmist välja.

Asi tuli välja, kui üks õpilane kurtis kodus, et sel aastal koolis piparkooke polegi, kuna need on solvavad ja rassistlikud. Vanemad olid väga pahased ja leidsid, et asi on üle piiri läinud.

Vanemate väitel pole olemas mingeid rassistlikke piparkooke, see on üks suur mull. Üks vanematest leidis, et on kahetsusväärne, et koolis sellised negatiivsed asjad välja tuuakse, kui ümberringi on nii palju positiivset.

Kooli direktor andis asja kohta väga segaseid seletusi. Direktori väitel pole koolis olnud piparkookidega tegemist viimased paarkümmend aastat. Direktor lisas, et asjad pole päris nii nagu mõned vanemad arvavad, aga kool selles küsimuses seisukohta ei võtnud.

Pepparkaksfigurer förbjuds i luciatåg: “Spårat ur fullständigt”

Carl Winsth 28 nov 2018, 06:00 På Lindöskolan i Kalmar kommer luciatåget inte att innehålla några pepparkaksgubbar. Anledningen är för att det kan uppfattas som rasistiskt. Detta har rört upp känslor hos många föräldrar som menar att det har spårat ur. – Jag blir så ledsen.

Kommentaarid
(Külastatud 1,110 korda, 1 külastust täna)