Rekordilised maksutagastused kantakse soomlaste arvetele teisipäeval, järgmisel aastal sellist jõulupreemiat enam ei tule

Viimased vana süsteemi järgi makstavad maksutagastused laekuvad soomlaste arvetele teisipäeval, 11. detsembril. Paljud soomlased sätivad oma maksuprotsendi meelega kõrgemaks, et aasta lõpus rohkem tagasi saada.

Maksuameti andmetel saab maksutagastuse ligi 3,6 miljonit soomlast. Üle 1000 euro saab tagasi 984 000 inimest, vahendab Helsingin Sanomat.

Tuleval aastal maksutagastuste süsteem enamuse soomlaste jaoks muutub. Enamusele makstakse raha tagasi juba alates augustikuust, üks ühine maksepäev detsembris jääb ajalukku.

Varasemaks tuuakse ka juurdemaksete tähtajad.

Sel aastal makstakse välja 2,9 miljardit eurot, mida on 13 protsenti enam kui möödunud aastal. Tulevikus mõjutab tagasimaksete aega see, kas inimene taotleb deklaratsioonis muudatusi või mitte. Kui muudatusi pole, siis saab raha rutem kätte. Maksuameti hinnangul saab enamus oma raha kätte juba augustis.

Kui aga deklaratsioonis on muudatusi ja tuludest mahaarvamisi, siis jääb tagastus ilmselt detsembrikuusse. Tulevast aastast käivitub Soomes tuluregister, kuhu tööandjad edastavad info kohe pärast palga maksmist. Tuluregister asendab iga-aastased palgadeklaratsioonid. Maksutagastusi tuluregister otseselt ei mõjuta.

Maksutagastuste nihkumine ettepoole võib aga mõjutada inimeste säästmist ja jõulumüüki. Näiteks praegu on paljud soomlased seadnud oma maksuprotsendi kõrgemaks, et aasta jooksul säästa ja aasta lõpus korraga suurem summa saada. Naised teevad nii rohkem kui mehed.

Küsitluse järgi seab 47 protsenti vastajatest kõrgema maksuprotsendi, mis tähendab, et igakuine kätte saadav palgasumma on väiksem ja tagastus suurem. Osa aga näitab väiksemat maksuprotsenti, mille abil saadakse aasta jooksul riigilt laenu ning aasta lõpus tuleb see juurde maksta.

Möödunud aasta eest on arvestatud Soomes juurdemakseid 1,2 miljardit eurot kokku 634 000 inimesele.

Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tiistaina – ensi vuonna valtaosa ei enää saa “joulupalautuksia”

Viimeiset nykyisenkaltaiset veronpalautukset maksetaan suomalaisten tileille huomenna tiistaina 11. joulukuuta. Veronpalautusta saa Verohallinnon mukaan lähes 3,6 miljoonaa suomalaista. Yli 1 000 euron palautus on tulossa heistä 984 000:lle. Mainos (Teksti jatkuu alla) Ensi vuonna veronpalautusten maksamisen ajankohta muuttuu suurimmalla osalla suomalaisista. Veronpalautukset maksetaan useimmille ensi vuonna jo elokuusta alkaen, ja yksi yhteinen maksupäivä joulukuussa jää historiaan.

Kommentaarid
(Külastatud 2,815 korda, 1 külastust täna)