Rassismiskandaal: Viking Line’i töötaja nimetas tõmmusid reisijaid neegriteks

Soomes on puhkenud rassismiskandaal seoses Viking Line’i töötajaga, kes nimetas tõmmusid reisijaid neegriteks.

Nimelt oli Helsingi ja Stockholmi vahel kurseerival reisilaeval Viking Mariella vahejuhtum, kus restorani teenindaja oli jooksutanud üht tumedanahalist peret. Inimesed olid lauda istunud, kui teenindaja nad järjekorda kamandas. Hiljem pandi nad samasse lauda istuma, kus nad algul olid istet võtnud, vahendab Yle.

Pärast seda oli teenindaja ühele töökaaslasele öelnud, kas too ei tahaks tegeleda selle „neegriperega”. Seda kuulis üks lähedal istunud reisija. Pere liikmed seda ilmselt ei kuulnud ja jätkasid lauas söömist.

Viking Line’i suhtekorraldusjuht Johanna Boijer-Svahnström ütles, et firmas sellist käitumist heaks ei kiideta. See teema võeti kohe ette ja võeti tarvitusele vastavad abinõud. Töötajaid koolitatakse pidevalt ja selline käitumine ei lähe kokku firma väärtustega.

Suhtekorraldusjuht ütles, et Vikingi laevadel on reisijaid sadadest eri rahvustest ja rassistlik käitumine on väga harvaesinev. Antud juhtumi puhul oli tegemist ajutise töötajaga, kes pole firma palgal ja ei saa seda ka edaspidi olema.

Viking Line pyytää anteeksi laivan tarjoilijan rasistista käytöstä – nimitteli lapsiperhettä

Viking Line pahoittelee sijaisena työskennelleen tarjoilijan käytöstä.

Kommentaarid
(Külastatud 3,366 korda, 1 külastust täna)