President Tarja Halonen pooldab natsisümboolika keelustamist Soomes

Soome endine president Tarja Halonen ütles, et pärast natsilippude väljatoomist iseseisvuspäeval oleks ta valmis kaaluma natsisümboolika keelustamist Soomes. Natsisüsmboolika on keelustatud mitmetes Euroopa riikides ja seda võiks teha ka Soomes.

Samas pole Haloneni väitel pelgast keelust abi, vaja oleks muuta ka inimeste väärtushinnanguid. Ainult seaduste ja keeldudega on inimesi raske juhtida. Haloneni arvates on enamus soomlastest natsisüsmboolika keelustamise poolt. Halonen avaldas asja kohta arvamust Yle hommikusaates Ykkösaamu.

Iseseisvuspäeval lehvis Helsingi tänavatel kolm haakristiga natsilippu. Politsei võttis need jõuga inimestelt käest ära ja vahistas neid kandnud inimesed.

Halonen mõistis teles esinedes hukka ka laste vägistamise juhtumid Oulus ja ütles, et sellist asja ei tohiks kusagil olla. Haloneni väitel on lapsevägistamine vastuolus ka ÜRO inimõiguste leppega. Haloneni väitel tulenevad vägistamised sellest, et migrandid on põhiliselt noored mehed, keda nende kodukohas karmilt kontrollitakse. Välismaal nagu Soomes see kontroll puudub.

Haloneni väitel oleks turvalisem peresid soosiv pagulaspoliitika. Seetõttu tuleks võimaldada rohkem perede ühendamist, et säiliks kogukonna kontroll.

Tarja Halonen tiukkana Oulun tapauksista: Tällaiset teot ovat kiellettyjä kaikissa kulttuureissa

Erilainen kulttuuri tai yhteiskunta eivät ole selityksiä maahanmuuttajien seksuaalirikoksiin, sanoi presidentti Tarja Halonen TV1:n Ykkösaamussa.

Kommentaarid
(Külastatud 195 korda, 1 külastust täna)