Politsei kahtlustab Soome lapsevanemaid imiku raputamises

Häme politsei tegeleb juhtumiga, mille puhul noori, 21- ja 23-aastaseid lapsevanemaid kahtlustatakse 2 kuu vanuse lapse väärkohtlemises.

Politsei info kohaselt on tegemist nn raputatud lapse juhtumiga. Lapse aju saab kahjustada, kui last kehast kinni hoides edasi-tagasi raputada. Imik on saanud tõsiseid kahjustusi, aga tema olukord on stabiilne.

Lapsevanemad end milleski süüdi tunnistanud pole. Nad olid eeluurimise ajal kaks nädalat vahi all. Eeluurimise ajal selgus, et laps sai vigastada mõlema vanema või ühe vanema juuresolekul. Muud võimalused on välistatud. Vanemad pole suutnud leida vigastustele seletust. Kahjustused on saanud tekkida vaid raputamise tagajärjel. Eeluurimise käigus selgus, et lapsel oli nii vanemaid kui uuemaid vigastusi.

Imik on paigutatud teise perre. Imikul on tekkinud püsiv kahjustus, mille kohta politsei ei saa seoses andmekaitse nõuetega rohkem infot anda. Juhtum peaks jõudma kohtusse 2019. aasta alguses.

Poliisi – Tiedotteet

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 160 korda, 1 külastust täna)