Mis juhtus soomlaste surmalennukiga Zimbabwes? Tõde hakkab selguma

Ülemöödunud nädalal nelja soomlase surmaga lõppenud lennu kohta on hakanud tulema lisainfot. Nüüd on selgunud, et reisijad loopisid enne allakukkumist lennukist asju välja.

Cessna S206 pardal olnud viis inimest püüdsid enne allakukkumist lennukit tühjendada, edastab kohalik väljaanne TellZim.

Lennuki musta kasti uurimine näitas, et lennukis olnud inimesed üritasid lennukist asju välja loopida, et korvata lennukil ilmnenud mehaanilist viga. Ühe allika väitel loobiti asju välja pärast seda, kui selgus, et lennukil ilmnes viga. Seetõttu arvatakse, et palju asju läks kaduma, kuna ametivõimud suutsid valvata ainult teatud osa esemetest.

Lennuk kukkus alla vaid mõned minutid pärast õhkutõusmist Buffalo Range’i lennuväljalt ja oli teel Victoria joa suunas. Õnnetuspaigal oli pilt õudne, kus inimeste kehaosad olid läbisegi lennuki rusudega.

Lennukis said surma kõik pardal olnud viis inimest. Lennuk oli teinud pealtnägijate väitel hirmsat häält enne õhus laiali lagunemist.

Lennuki omanik oli kohalik 48-aastane jõukas ettevõtja Barry Styles. Lennukis hukkunud soomlased olid: Lassila&Tikanoja juhataja Ari Pekka Ojanpää (52), UPM-i ärijuht Heikki Antero Vappula (51), advokaadibüroo HPP partner Harri Hynninen (50) ja Game Mentor OY juhatuse liige Kari Leo Tapani Partanen (53).

Kommentaarid
(Külastatud 1,034 korda, 1 külastust täna)