Merkel ja Putin leppisid kokku uue kohtumise Ukraina osas

Mehed tahavad kangesti Euroopas uut sõda alustada, aga Saksamaa liidukantsler Angela Merkel hoiab neid tagasi. Nii ka nüüd, kui Merkel ütles, et sõjaga Ukraina küsimust ei lahenda ja pakkus Vene presidendile Vladimir Putinile võimalust uuesti neljakesi ühise laua taga istuda.

Nii lepitigi kokku neljapoolses kohtumises, kus lisaks Saksa- ja venemaa juhtidele osalevad Ukraina ja Prantsuse riigipead. Sarnane kohtumine toimus ka pärast seda, kui Venemaa taustaga jõud vallutasid Krimmi ja Ida-Ukraina.

Venemaa on seni keeldunud kolme Ukraina sõjalaeva vabastamisest ja eks selles kohtumisel nende laevade teemat arutataksegi. Moskva väidab, et laevade 24 meeskonnaliiget ületasid ebaseaduslikult Vene piiri, edastas Reuters.

Ukraina kaebas Venemaa seoses intsidendiga Kertši väikas ka Euroopa Inimõiguste Kohtusse.

Merkel, Putin agreed to four-way talks on Kerch Strait

German Chancellor Angela Merkel voiced her concern about events in the Kerch Strait off Crimea during a meeting with Russian President Vladimir Putin at the G20 summit in Buenos Aires, her spokesman said on Saturday.

Kommentaarid
(Külastatud 145 korda, 1 külastust täna)