Maroko võimud vahistasid seoses Põhjala naiste tapmisega ühe Šveitsi-Hispaania päritolu isiku

Maroko võimud vahistasid eile, laupäeval seoses Põhjala tüdrukute tapmisega ühe Šveitsi-Hispaania päritolu isiku, kes olevad tapmist organiseerinud.

Vahi alla võetud isik oli värvanud inimesi, et panna toime terroristlikke tegusid välismaalaste ja ametivõimude suhtes. Enne seda on seoses tapmistega juba vahistatud 19 isikut, nende seas neli peamist kahtlusalust, kes vandusid kolm päeva enne tapmist truudust Islamiriigile, vahendab Daily Mail.

24-aastane taanlanna Louisa Vesterager Jespersen leiti Marrakeshi ligidalt Imlili küla juurest tapetuna, 28-aastasel norralannal Maren Uelandil oli pea otsast ära lõigatud. Naised leiti telgi juurest tapetuna 17. detsembri hommikul.

Naisi nähti koos kolme mehega ringi liikumas, enne kui nad mägedesse matkama läksid. Naised õppisid Norra ülikoolis matkagiidideks. Naised olid viibinud Marokos kuu aega ja rändasid mööda maad ringi.

Võrreldes teiste Põhja-Aafrika riikidega on seni Marokos olnud väga vähe terrorirünnakuid välismaalaste vastu. Viimane rünnak oli 2011. aasta aprillis Marrakeshis, kui ühes restoranis lõhkes pomm ja surma sai 17 inimest.

Morocco arrests Swiss-Spanish national over killing of two tourists

Swiss-Spanish national arrested over the killings of two tourists in Morocco Louisa Vesterager Jespersen, 24, from Denmark, was found dead last week Maren Ueland, 28, from Norway, was also found beheaded near village of Imlil Moroccan authorities have arrested a Swiss-Spanish national in connection with the killing of two Scandinavian women, the counter-terrorism agency have said.

Kommentaarid
(Külastatud 737 korda, 2 külastust täna)