Lõuna-Soomes võib jõuludeks maha sadada 20 cm lund

Ilmakaardid näitavad, et jõuludeks võib Lõuna-Soomes maha sadada lausa 20 cm lund. Ilm püsib jõuludeni kogu Soomes talvine.

Jõululaupäevaks võib Lõuna-Soomes olla lund 10-20 cm. Isegi Helsingi on lumega kaetud ja püsib sellisena jõuludeni välja, vahendab Ilta-Sanomat.

Prognoosi järgi on jõululaupäeval Soomes külmakraadid ja Lõuna-Soomes võib olla isegi 10 kraadi külma. Lõuna-Soomes on jõulude ajal keskmiselt olnud 3-5 kraadi külma, mis tähendab, et tulevad külmapoolsed jõulud. Rannikul on veidi soojem, kuna meri pole jäätunud.

Sulailmade tõenäosus jõulude ajal on väike.

Sääanimaatio sen paljastaa: Etelässä voi olla jopa 20 senttiä lunta jouluna!

Ilmatieteen laitoksen kymmenen päivän sääanimaatio paljastaa, että sää näyttää jatkuvan talvisena. Tiedossa on myös lumisateita, joiden ansiosta koko maan joulu näyttää tämän hetken ennusteen mukaan valkealta. - Kyllä se siltä näyttää, että on valkoinen joulu tulee. Lämpötilat ovat enimmäkseen pakkasella ja rannikolla se käy nollan huitteissa, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle maanantaina.

Kommentaarid
(Külastatud 176 korda, 1 külastust täna)