Lõuna-Soome jõuab laupäeva õhtuks tugev lumesadu

Lõuna-Soomes laupäeva õhtul ilm jaheneb ning hakkab sadama lund. Kohati võib lumesadu olla tugev ińing ilmateenistus on andnud hoiatuse liiklejatele.

Soome lõunaosas võib õhtu jooksul maha sadada ligi 10 cm lund. Kui lumesadu öösel lakkab, siis ilm veidi soojeneb ja lumi hakkab sulama. Hommikul on oodata samuti sademeid, aga need tulevad tõenäoliselt vihmana. See tähendab, et pühapäeval on teeolud väga kehvad.

Jääle minekuga veekogudel tuleb veel oodata, kuni jää paksus on 10 cm. Jääle võib minna Lapimaal, kus väiksemate järvede jää paksus on ligi 20 cm. Suuremate järvede nagu Inarijärve jää on aga õhuke ja kohati seda polegi.

Helsingis ja mujal Lõuna-Soomes pole aga mere ääres veel mingit jääd, vahendab Helsingin Sanomat.

Kommentaarid
(Külastatud 305 korda, 1 külastust täna)