Kollased vestid olid Prantsusmaal taas tänavatel – juba kuuendat nädalat

Juba kuuendat nädalat olid täna Pariisis ja mujal Prantsusmaal väljas kollaste vestidega inimesed meelt avaldamas, ja seda vaatamata võimsale politsei vastuseisule.

Valitsusel ja politseil pole õnnestunud vaatamata hiiglaslikele jõupingutustele inimeste vastupanu murda. Käimas on Prantsuse revolutsioon ja sellele pani aluse president Emmanuel Macroni arrogantsus ja ülbus. Rahvas nõuab presidendi tagasiastumist, aga president kuhugi lahkuda ei soovi.

Meeleavaldused said alguse kõrgest kütuseaktsiisist, aga nüüd on need üle kasvanud valitsusvastasteks meeleavaldusteks. Meeleavaldustes on hukkunud juba 10 inimest.

AFP news agency on Twitter

VIDEO: #YellowVests protesters have marched in Paris during a sixth Saturday of nationwide demonstrations. Unlike previous protests there were no violent clashes in the French capital and most shops, except for some luxury boutiques, were open for business. https://t.co/evMAtUvrlE

Kommentaarid
(Külastatud 154 korda, 1 külastust täna)