Kas uus terroriakt? Välismaalased ründasid Soomes mitmel pool bussijuhte

Keskkriminaalpolitsei andis teada, et Soomes rünnati eile mitmel pool bussijuhte ja ründajateks olid välismaalased. Ründajad üritasid busse teelt välja juhtida.

Bussifirmade juhtide väitel oli tegemist väga ohtlike olukordadega. Esimene juhtum oli Lääne-Soomes Loimaal teisipäeva õhtul kella 16 ajal ja teine juhtum Kesk-Soomes Uurainenis teisipäeva ja kolmapäeva vahelisel ööl, vahendab Yle.

Loimaal õnnetus ründajal juhtida buss kokkupõrkele teise autoga, enne kui ta saadi kinni võtta. Uurainenis võtsid reisijad ründaja enne kinni kui midagi hullu juhtus.

Politsei peadirektor Seppo Kolehmainen ei soovinud juhtunut kommenteerida. Tema väitel pole veel selge, kas need juhtumid on omavahel seotud. Tema väitel praegu uuritakse, kas neil juhtumitel on mingi seos. Juhtumeid uuritakse kui liikluskuritegusid. Politsei selgitab, mis bussides täpselt juhtus.

Politseijuht ütles, et ei tahaks juhtumeid üle dramatiseerida ja selleks on vaja asju rahulikult uurida. Tema väitel on terrorismist veel vara rääkida. Politseijuhi väitel teevad ametivõimud kõik selleks, et Soome oleks jätkuvalt turvaline maa.

Poliisiylijohtaja hyökkäyksistä linja-autonkuljettajien kimppuun: Ei ole syytä pelkoon

Samankaltaiset tapaukset sattuivat eilen. Ensimmäinen Loimaalla iltapäivällä, jälkimmäinen Uuraisilla yöllä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,174 korda, 1 külastust täna)