Kaks 14-aastast Vene modelli näljutasid end peaaegu surnuks, kui neil soovitati modellikoolis kaalust alla võtta

14-aastased Vene modellid, õed Maša ja Daša Ledeneva sattusid haiglasse tilgutite alla äärmusliku anoreksia tõttu, mis sai alguse modellikoolist, kus õdedel soovitati kaalust alla võtta. Pärast seda näljutasid õed end peaaegu surnuks.

Mõlemad tüdrukud langesid kolmeks päevaks koomasse ja nägid välja nagu elavad laibad. Daša kaal oli 36 kilo ja Mašal 40 kilo, kui nad haiglasse sattusid.

Vene arstid võitlesid tüdrukute ellujäämise eest. Nad toodi haigla intensiivi viimasel hetkel, vahendab Daily Mail.

Niigi kõhnadele tüdrukutele öeldi modellikoolis, et nad peavad veel alla võtma, et nende põsesarnad oleks paremini näha. Pärast seda toodi tüdrukud kiirabiga Moskva haiglasse ligi 300 kilomeetri kauguselt tüdrukute kodulinnast Lipetskist. Kodulinnas oli olukord, kus ükski haigla polnud nõus ära nälginud tüdrukuid sisse võtma ja aitama.

Maša sai püsti tõusta, aga Daša suutis lõpuks ainult lamada ja pead tõsta ei jaksanud. Modellikoolis oli 50 kilo kaalunud tüdrukutele öeldud, et nad peavad veel 5 kilo alla võtma, et põsesarnad nähtavale tuleksid. Tüdrukud hakkasid dieeti pidama, ei söönud peale kella 17 õhtul ja sõid ainult aurutatud toitu. Järk-järgult muutusid toiduportsud väiksemaks.

Daša, kes tahtis olla kõiges perfektne, kaalus lõpuks 36 kilo. Maša püüdis õega sammu pidada ja tema kaal langes 40 kilo peale. Tegemist oli kriitilise kaaluga mõlema tüdruku jaoks. Haiglas pandi tüdrukutele rahustid peale ja nad langesid koomasse. Kui tüdrukud olid haiglas veidi kosunud, viis ema nad koju. Ema võttis end töölt lahti ja tegeleb nüüd tüdrukute hooldamisega.

Tüdrukute ema Natalia Ledeneva ütles, et tüdrukud tahtsid alati olla kõiges perfektsed ja see oli põhjus, miks kaal langes. Ema rääkis, et tüdrukud otsustasid, et enam midagi magusat ja isegi puuvilju enam ei söö, ainult salatit. Õhtusöögiks sõid nad ühe kotleti ja kaks lusikatäit tatart. Ema püüdis tüdrukuid sööma keelitada, aga nad ei võtnud vedu.

Lipetski modellikool pole soovinud teemat kommenteerida.

Doctors battle to save twin sisters, 14, critically ill from anorexia

Masha and Dasha Ledeneva are critically ill from anorexia according to doctors Maria Kokhno, 29, an eating disorder campaigner, appealed for public to help They both went into a coma for three days while in hospital and are recovering Dasha’s weight went down to a shocking 36kg while Masha’s went down to 40kg Doctors in Russia are battling to save the lives of twin teenagers who are critically ill from anorexia after ‘their modelling school told them to reduce weight’.

Kommentaarid
(Külastatud 1,113 korda, 1 külastust täna)