Käekotist mobiili otsimine maksis Soome vanapaarile elu

Eakas Soome vanapaar sai surma, kui naine otsis käekotist telefoni ja põhjustas sellega laupkokkupõrke.

Kõne kestis ainult 13 sekundit, aga see nõudis kahe inimese elu. Õnnetus juhtus jaanuarikuus Hollolas, vahendab Ilta-Sanomat.

Õnnetuse põhjustanud naine sai Päijät-Häme kohtus poole aasta pikkuse tingimisi vanglakaristuse seoses kahe surma põhjustamise ja liiklusohtliku olukorra tekitamisega.

Algul kahtlustati, et otsasõit oli tahtlik, kuna auto sõitis täpselt teisele ette. Uurimise käigus aga välistati nii tahtlikkus kui võimalik terviserike.

Mobiiltelefonide tugijaamade ja pealtnägijate jutu järgi tehti kindlaks, et õnnetuse põhjustaja võttis õnnetuse hetkel vastu kõne, mis kestis vaid 13 sekundit. Lühike kõne toimus vaid üks minut ja 10 sekundit enne hädaabikõnet.

Vastu tulnud autos hukkus abielupaar. Naine oli sündinud 1941. aastal ja mees 1946. aastal. Autos rohkem sõitjaid polnud.

Abielupaar sai raskeid rindkere vigastusi ja hukkus kohapeal. Õnnetus põhjustanud 1949. aastal sündinud naine sai samuti raskeid vigastusi. Ta ei mäleta õnnetusest midagi.

Hiljem tehti süüaluse tegevus kindlaks. Ta oli otsinud kõrvalistmelt kotist telefoni, mis helises. Õnnetuspaigal on kiiruspiirang 80 km/h. Naine juhtis autot vaid ühe käega, kui ta kotist telefoni otsis.

Süüdistuse järgi kadus naisel telefoni otsides teega silmside, autos kaldus vastassuunavööndisse ja sõitis vastu tulnud autole sisse. Lisaks tingimisi vanglakaristusele mõisteti süüalusele aastane sõidukeeld ja 20 000 eurone hüvitise nõue, millest enamuse moodustab kindlustuse nõue.

Kohtalokas 13 sekunnin puhelu – iäkäs pariskunta kuoli Hollolassa, kun nainen kaivoi kännykän laukustaan ja vastasi

Puhelu kesti vaivaiset 13 sekuntia, mutta se vei kahden ihmisen hengen. Onnettomuus sattui viime tammikuussa Hollolassa. Kolarin aiheuttaja tuomittiin puolen vuoden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Onnettomuutta epäiltiin myös tahalliseksi, koska silminnäkijän kertomuksen mukaan puhelintaan kaivaneen auto kääntyi aivan yllättäen suoraan vastaantulevan auton keulaan.

Kommentaarid
(Külastatud 430 korda, 1 külastust täna)