Indoneesia turismipiirkonda tabas tsunami: 168 hukkunud, 745 vigastatud, 30 kadunud

Hiidlaine ehk tsunami paiskus laupäeva õhtul ilma mingi eelhoiatuseta rannikule Sunda väinas Jaava ja Sumatra saarte vahel, mille tagajärjel hukkus 168, sai vigastada 745 ja on kadunud veel 30 inimest.

Tsunami tõenäoline põhjus on meres asuva vulkaani Anak Krakatau purse. See vulkaan on üks sajast Indoneesia saarestiku aktiivsest vulkaanist ja see on viimastel kuudel pursanud korduvalt.

Lisaks suurtele inimkaotustele on hävinud ehitised. Kannatanute otsimist on takistanud öine pimedus.

Kohapeal olnud norralane Öystein Lund Andersen ütles intervjuus BBC-le, et tuli kaks lainet, millest teine oli esimesest võimsam. Tsunamile eelnes tugev kõmin. Andersen jooksis pere juurde hotelli ja nad põgenesid ära kõrgemale metsa. Laine lõi üle hotelli ja  paiskas teelt minema autosid.

Indoneesia saarestik on seismiliselt üks ebastabiilsemaid piirkondi maailmas. Septembris tabas tsunami Sulawesi saart ning hukkus üle 2000 inimese.

Tsunami tuli randa, kui inimesed nautisid kontserti.

BootlegLady 💜 on Twitter

Just seeing this 😭 Indonesia Had a ‘Volcano Tsunami’ After Krakatoa Erupted Today Video shows tsunami crashing into venue, w/o warning while band Seventeen was in concert. There were multiple fatalities 😭 #PrayForIndonesia 🙏🏻 #PrayForSeventeenBand 🙏🏻https://t.co/m9186m2j4G

Sutopo Purwo Nugroho on Twitter

Hingga 23/12/2018 pukul 07.00 WIB, data sementara dampak tsunami di Selat Sunda: 43 orang meninggal dunia, 584 orang luka-luka dan 2 orang hilang. Kerugian fisik meliputi 430 unit rumah rusak berat, 9 hotel rusak berat, 10 kapal rusak berat dan puluhan rusak. https://t.co/IfKnx29QKA

-6.0182089,87.8472242

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.

Kommentaarid
(Külastatud 638 korda, 1 külastust täna)