Hoiatus Soomes: järgmine leetriepideemia võib puhkeda Waldorf-koolis

Soomes hoiatatakse, et järgmine leetriepideemia võib puhkeda Steiner-pedagoogikat viljelevas Waldorf-koolis. Nimelt väitis Steiner-pedagoogika alusepanija, austerlane Rudolf Steiner, et vaktsineerimisega on seotud halb karma.

Steiner-koolides võib puhkeda järgmine leetriepideemia, leiab Soome terviseameti nakkushaiguste osakonna juht Taneli Puumalainen intervjuus väljaandele Aamuposti.

Soomes on antroposoofilisi kogukondi ja Steiner-koole, kus lapsi vaktsineeritakse väga vähe. Neid on üle Soome. Kui sellisesse kogukonda tuleb haigus kusagilt välismaalt, siis on suur risk haiguse levikuks, kuigi piirkonnas võib olla vaktsineeritus 99 protsenti. See on, kui see üks protsent juhtub olema kõik ühes kohas koos.

Waldorf-koolide looja Rudolf Steiner suhtus vaktsiinidesse põlgusega, kuna sellega sekkutakse karma seadustesse. Soomes on selliseid koole üle 20. Lohjal asuvas Steiner-koolis oli leetrite juhtum 2014. aastal ja siis selgus, et pooled õpilased on vaktsineerimata.

Puumalaineni väitel ei tähenda üldine kõrge vaktsineeritus midagi, kui omavahel puutuvad tihedalt igapäevaelus kokku vaktsineerima inimesed. Leetrid on üks kõige nakkavamaid viiruseid. Möödunud nädalal haigestus Pohjanmaal Luoto vallas laps, kes oli vaktsineerimata.

THL:n ylilääkäri paljastaa: “Steiner-kouluissa on nyt riski sairastua tuhkarokkoon”

Kohu rokottamatta jääneiden lasten sairastumisesta tuhkarokkoon jatkuu Suomessa. Noin joka kolmannessa kunnassa tuhkarokolta suojaavan MPR-rokotteen kattavuus jää alle laumasuojan edellyttämän 95 prosentin rajan. Rannikko-Pohjanmaalla sijaitsevassa Luodossa rokottamaton lapsi on vastikään sairastunut tuhkarokkoon ja alueen rokotussuojaa on pikaisesti tehostettu. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on kartoittanut mahdollisia riskipesäkkeitä paitsi kunnallisella myös paikallisella tasolla.

Kommentaarid
(Külastatud 398 korda, 1 külastust täna)