Helsingis alla 600 euro kuus vabalt turult õiget korterit ei leia

Soome väljaanne Helsingin Sanomat selgitas välja, et Helsingis vabalt turult alla 600 euro kuus õiget korterit ei leia. Leiab ka 500 euroga, aga siis on tegemist tõeliselt pisikeste korteritega, kus pole õiget vannituba või kööki.

Kõige odavam pakkumine oli 500 eurot kuus Kallios Hämeentiel, aga selle pakkumise juurus puudub korralik vannituba. Korteri suurus on 17 ruutmeetrit. Lisaks saab seal olla vaid pool aastat, kuni majas algavad toruremont ja elektritööd.

Ida-Pasilas pakutakse 545 euro eest 31,5-ruutmeetrist korterit, aga ka seal üüritakse seda välja ainult veebruari lõpuni, mil majas hakatakse torusid vahetama.

Alppilas Karjalankatul pakutakse 560 euro eest kuus korterit, kus on avatud köök, vannituba, kamin ja rõdu. Korteri suurus on 15 ruutmeetrit.

Taka-Töölöst leiti veel üks 580 suurune pakkumine, kus korteri suurus on 16,5 ruutmeetrit. Korteris on olemas vannituba, aga puudub köök. Elekter on hinna sees.

Helsingi idaosas Harjukatul pakutakse 590 euro eest kuus 14 ruutmeetri suurust korterit.

Ida-Helsingis Kontulas pakuti enne jõule 25-ruutmeetrist korterit hinnaga 620 eurot kuus. Malmis saaks sama hinna eest samasuure rõduga korteri. Konalas küsitakse 22-ruutmeetrise rõduga korteri eest 635 eurot kuus.

Taka-Töölös Mannerheimintiel pakutakse 17,5 ruutmeetri suurust korterit hinnaga 635 eurot kuus ja Alppilas Karjalankatul 17-ruutmeetrist korterit hinnaga 640 eurot kuus.

Töölös Ruusulankatul pakutakse 26 ruutmeetri suurust korterit hinnaga 645 eurot kuus.

Helsingistä ei saa vapailta markkinoilta normaalia vuokra-asuntoa alle 600 eurolla kuussa – Tässä ovat pääkaupungin 10 halvinta vuokrakämppää

Huone kimppakämpästä alkaen 370 euroa kuussa. 10 m2 huone kimppakämpästä naiselle 405 euroa kuussa. 9 m2 huone soluasunnosta Kruununhaasta 495 euroa kuussa. Helsingissä saa vuokrattua itselleen huoneen halvemmalla kuin hotellista, mutta entä jos ei halua kommuuniin? Mitä maksaa tavallinen vuokra-asunto pääkaupungissa vapailla markkinoilla? Joulukuun lopussa halvin tarjolla oleva asunto löytyi Hämeentieltä Kalliosta.

Kommentaarid
(Külastatud 255 korda, 1 külastust täna)