Helsingi-Vantaal peeti USA palvel kinni Vene naine

USA soovil peeti Helsingi-Vantaa lennujaamas 15. detsembri kinni Vene kodanik, naisterahvas.

Vene saatkond Soomes andis neljapäeval uudisteagentuuri TASS vahendusel teada, et Soome piirivalve pidas 15. detsembril Vantaa lennujaamas kinni 1988. aastal sündinud Vene kodaniku Terada Mira (kuni 2017. aastani Oksana Vovk), kes oli teel Peterburist Hispaaniasse. Soome võimud informeerisid Vene poolt asjast samal päeval. Soome võimude teatel peeti naine kinni seoses Interpoli vahistamismäärusega, mille olid välja andnud USA võimud.

Vene konsulaarametnik külastas kinni peetud naist Vantaa vanglas 17. detsembril.

Naine ütles, et USA süüdistab teda uimastite salakaubaveos ja rahapesus ajal, kui ta reisis USA-sse aastatel 2013-2016. Naine oma süüd ei tunnista. Seetõttu nõuab Soome lähtuvalt Soome-USA väljaandmise kokkuleppest, et USA esitaks asja kohta tõendid. Analüüsides tõendeid teeb Soome justiitsministeerium otsuse, kas isik antakse välja USA-le või vabastatakse. USA pool peab esitama tõendid hiljemalt 29. jaanuariks 2019. aastal.

Vene saatkonna teatel määrati kinni peetud Vene kodanikule tasuta kaitsta ja ta saab vabalt suhelda nii saatkonna kui lähedastega.

Vene kodanikku peetakse kinni tavatingimustes, tal on vaba juurdepääs arstiabile, kaasa arvatud eriarstiabi Soome raviasutustes. Vene kodanikult mingeid kaebusi pole tulnud. Saatkond on omalt poolt palunud hoida silma peal isiku tervisel, kuna tal on autoõnnetusest saadud vigastused.

Russian national detained in Finland at US request – Russian embassy

HELSINKI, December 27. /TASS/. A Russian national has been detained in Finland at the US’s request, the consular department of the Russian embassy in Finland said on Thursday. “On December 15, Finland’s Border Guard authority detained at the Vantaa airport Terada Mira (Oksana Vovk before 2017), a Russian national born 1988 who was on her way from St.

Kommentaarid
(Külastatud 590 korda, 1 külastust täna)