Helsingi kahtlusalusel lapsemõrvaril kriminaalne minevik, teadaolevalt Iraagi päritolu

Helsingis jõululaupäeval 7-aastase poisi eriti jõhkras tapmises kahtlustaval 36-aastasel Espoo mehel on varasemast kriminaalne minevik. Ta on sõitnud autoga purjuspäi ja vägivallatsenud.

Teadaolevalt on mees välismaalane ja Iraagi päritolu. Politsei taotleb homsel kohtuistungil mehe vangistamist. Murha-info portaali andmetel on mehe nimi kohtudokumentides Ali Zulfigar Sohrab.

Mehele on määratud korduva joobes autojuhtimise ja vägivallatsemise eest tingimisi vanglakaristusi ja trahve. Viimane reaalne 4-kuuline vanglakaristus asendati 120 tunni ühiskondlikult kasuliku tööga, vahendab Ilta-Sanomat.

Mees oli 2003. aasta kasutanud Helsingis vägivalda kahe isiku peal. Üks seltskond oli tulnud Ooppera kohvikust ja läinud parklasse auto juurde. Auto juures olid aga välismaalastest noorukid, kes istusid auto kapotil ja keeldusid sealt tõusmast. Üks noorukitest, lapsemõrva kahtlusalune lõi ühte ohvrit pudeliga vastu pead ja teisele ohvrile rusikaga vastu nägu.

Vägivallatsenud noorukil oli üks käsi kipsis, seetõttu oli teda hiljem lihtne tuvastada. Üks ohvritest murdis kukkudes jala. Noorukile mõistis kohus vägivallatsemise ja hilisema joobes juhtimise ning lubateda sõitmise eest 7 kuud tingimisi vangistust. Mees oli juhtinud autot purjuspäi 2004. aasta oktoobris.

See lööming ei jäänud viimaseks. 2005. aastal määras kohus mehele 80 päevamäära ulatuses trahvi vägivallatsemise ja korravalvurile vastuhaku eest. Mees oli Helsingis koos ühe teise mehega peksnud maaslamajat. Kui turvamehed tulid vahele, lõi ta ühele turvamehele rusikaga vastu lõuga ja teisele vastu jalga.

Mees rääkis kohtus, et nägi tänaval inimesi kaklemas ja läks vahele. Kohus teda uskuma ei jäänud ja mõistis mehele 480 eurot trahvi. Tookord elas mees Kauniainenis.

Kaks aastat hiljem, 2007. aastal mõistis kohus mehele vägivalla eest 75 päeva tingimisi vangistust. Ohver oli midagi öelnud välismaalastele ja teda löödi selle eest vastu nägu. Kui ohver maha kukkus, peksti teda vastu pead. Ohvril läks hammas huulest läbi, samuti sai ta siniseid vorpe ja ajupõrutuse. Mees ütles kohtus, et oli löönud vaid kaks korda.

Detsembris 2005. aastal oli mees varastanud Helsingi Kamppi keskuse Anttilast 79,7 eurot maksva mp3-mängija. Mehele mõisteti näppamise eest 40 päevamäära trahvi, mis tema jaoks oli 240 eurot.

Märtsis 2007 juhtis kahtlusalune mees autot ning tal mõõdeti 1,76-promilline joove. Veres oli jälgi ka narkootilise aine kasutamisest. Mees ületas Kauniainenis kiirust ja sõitis teelt välja. Tema kiirus oli vähemalt 80 km/h alas, kus oli lubatud 40 km/h. Mehele mõisteti 3 kuud tingimisi vangistust ja trahv 40 päevamäära ulatuses ehk 240 eurot.

Järgmisel, 2008. aastal jäi mees kaks korda joobes auto juhtimisega vahele. Tal puudus Soome juhiluba. Espoo kohus mõistis mehele 2008. aasta oktoobris kahe joobes juhtimise ja juhtimisõiguseta sõidu eest kokku 4 kuu pikkuse vangistuse. Meest aga trellide taha ei pandud, kuna vangistus asendati 120 tunni ühiskasuliku tööga.

Mees oli seadusega pahuksis juba 19-aastaselt 2001. aastal, kui ta peitis üht varastatud mobiiltelefoni. Helsingi kohus mõistis talle trahvi 15 päevamäära ulatuses ehk 600 marka.

Mees on korra ise olnud ohver – 2012. aasta novembris löödi teda Helsingis Sörnäinenis bussipeatuses rusikaga näkku.

Kõige värskemad teod on MTV andmetel 2015. ja 2018. aastast. 2015. aastal juhtis mees joobes olekus autot Espoos. Tal mõõdeti ligi 1,2-promilline joove ja määrati kohtus 40 päeva tingimisi vangistust. 2018. aastal aga oli mees kohtus seoses maksmata jäänud spordikeskuse maksuga kokku 500 euro ulatuses.

Tällainen on Arabianrannan koulupojan murhasta epäilty mies – moninkertainen rattijuoppo joka on tehnyt useita pahoinpitelyjä

Koulupojan murhasta epäillyllä ulkomaalaistaustaisella espoolaismiehellä on taustallaan useita tuomioita mm. rattijuopumuksista ja pahoinpitelyistä. Hän on ajanut autoa myös huumausaineiden vaikutuksen alla. Poliisi esittää miestä perjantaina vangittavaksi murhasta todennäköisin syin epäiltynä. Puolustuskyvytön alakouluikäinen poika murhattiin erittäin raa’alla ja julmalla tavalla Arabianrannassa Helsingissä jouluaattona.

Kommentaarid
(Külastatud 1,988 korda, 1 külastust täna)