Gatwicki lennuvälja hirmu all hoidnud droonid võisid pärineda politseist

Inglismaa Sussexi maakonna peakonstaabel Giles York vabandas ekslikult kinni võetud abielupaari ees ja tunnistas, et lennuvälja mitu päeva hirmu all hoidnud droonid võidis pärineda politseijõududest.

York tunnistas, et uurimise ajal lendasid taevas politsei enda droonid, mida võidi pidada kellegi teise omadeks, vahendab Daily Mail.

Nädala algul leiti lennuvälja ligidalt üks katkine droon ja sellelt leiti sõrmejäljed, mis pole  aga kantud politseiregistrisse. Politseijuhi väitel pole see aga tõenäoliselt droon, mis lennuväljal kaose põhjustas. Tema väitel on leitud kokku kaks katkist drooni, aga need pole tõenäoliselt need, mis paanika põhjustasid.

Abielupaari hoiti kinni 36 tundi ning nende elu muudeti põrguks. Politsei ei suvatsenud enne kinnivõtmist isegi uurida välja, et vahistatud mees oli olnud aknapaigaldajana tööl ajal, mil droonid väidetavalt õhus lendasid. Politseijuht aga märkis, et kinnivõtmise alus – õigustatud kahtlus oli abielupaari puhul olemas. Samas ta vabandas, et abielupaar pidi läbima palju katsumusi.

Politseijuht ütles, et nüüd on lennujaama valvamas sõjaväetehnika, aga ta ei täpsustanud, mis nimelt.

Vahepeal väitis politsei, et lennuvälja kohal polnudki mingeid droone ning politseijõud tegelesid mitu päeva fantoomidega. Nüüd tunnistas politseijuht, et doonid võisid olla politseijõudude enda omad.

Droonid põhjustasid enne jõule Gatwicki lennujaamas kaose, kuna edasi lükkus või jäi ära üle 1000 lennu ja reisiplaanid luhtusid üle 350 000 inimesel.

Droone ajasid Gatwicki lennuvälja kohal mitu päeva taga 20 politseiüksust, sõjaväe snaiprid ja helikopterid, aga ühtegi kahtlusalust ei suudetud tabada. Väidetavalt põhjustas kaose üksik geenius, vähemalt doktori kraadiga looduskaitsja.

Two drones found near Gatwick are RULED OUT of investigation

Giles York has said police have searched 26 potential drone launch sites The Sussex chief constable apologised to Paul Gait and Elaine Kirk The pair had said they felt ‘violated’ after being questioned for 36 hours A chief police constable has apologised to the couple wrongly arrested over the Gatwick drone Christmas chaos earlier this month, as he admits that the drones spotted may have been owned by his own force.

Kommentaarid
(Külastatud 449 korda, 1 külastust täna)