Ehk on eestlastel nüüd põhjust hoopis Soomet külastada?

Kuivõrd Eesti valitsus on oma maksupoliitikaga tõstnud hinnad Soome tasemele, siis on paljud asjad inimeste eest ära otsustatud: ka see, et eestlastel on nüüd palju lihtsam Soomet külastada.

Viimased paarkümmend aastat on olnud aeg, mil soomlastel on olnud soodne Eestit külastada, paljuski seetõttu, et hinnad on Eestis olnud sedavõrd soodsad. Ent nüüd, kus paljude kaupade ja teenuste hinnad on samaväärsed, pole kauba järgi mõtet enam Soomest Eestisse tulla. Ja nagu soomlased räägivad, eks ole Eestis juba käidud ka.

Sama ei saa aga rääkida eestlaste kohta. Ila suunurgas tilkumas, on eestlased vaadanud aastakümneid Soome poole. Enamaks pole lihtsalt jaksu olnud, sest mitu korda kõrgema hinnatasemega maale niisama lihtsalt ei minda. Kui just loteriivõit või miljonipärandus sülle ei kuku.

Aga nüüd on Eesti valitsus teinud eestlastele justkui loteriivõidu: Soome minek polegi enam ületamatu takistus. Sest, olgu veel üle korratud, paljud kaubad ja teenused on samas hinnas mis Eestis. Võibolla isegi odavamad, kui näiteks Lidli poode külastada. Neid veel Eestis pole.

Üle lahe pääseb paarikümne euroga, ehk sama rahaga, mis maksab sõit Tallinnast Tartusse ja tagasi. Ehk siis eestlase jaoks pole enam suurt vahet, kas minna Nuustakule, või, ütleme, Helsingisse, Turku või Tamperesse. Igal pool on avatud kaunid jõuluturud, mis pikisilmi külastajaid ootavad. Ja kui Briti ning Aasia turistid sõidavad põhiliselt Lapimaale, siis on Soome jõuluootuses linnad just meeldivad kohad, mida pühadeajal uudistada.

Helsingis on algamas juba homme, 3. detsembril maailma IT-maailma üks tähelepanuväärsemaid üritusi, iga-aastane tehnoloogiamess Slush. Teist sellist siinkandis pole. Helsingis avatakse neil päevil, täpsemalt 5. detsembril uus linnaraamatukogu Oodi, samuti väärib külastamist kesklinnas renoveeritud Lasipalatsi juures avatud Amos Rexi kunstimuuseum.

Head uudistamist!

Kommentaarid
(Külastatud 822 korda, 1 külastust täna)