28 000 Soome ettevõtja maksutagastused jäid oodatust väiksemaks

Soomlased said teisipäeval oma arvatele maksutagastused, aga nii hästi ei läinud ligi 28 000 ettevõtjal, kellele tagastati oodatust väiksemad summad.

Nimelt oli 12. november juba ettevõtlusmaksude maksepäev ja tagastatavast summast võeti need maksusummad maha. Maksud olid aga arvestatud 31. oktoobri seisuga, vahendab Yrittäjät.fi.

Inimesed olid üllatunud seetõttu, et raha võeti maha segi juhtudel, kui kõik maksud olid ilusti makstud. Raha poleks maha võetud, kui maksud oleks makstud ära mõned päevad varem, näiteks 8. novembriks. OmaVero teenus ei töötanud küll 1-8.novembril, aga raha oleks saanud saata panga kaudu.

Igal juhul said nüüd ettevõtjate maksud novembri eest tasutud tagastuse arvelt ja seetõttu jääb raha edasi-tagasi kandmist vähemaks. Ette ära makstud raha kaduma ei lähe ja seda kasutatakse järgmiste perioodide maksete puhul.

Ettevõtjad saavad maksude olukorda kontrollida veebis OmaVero teenuse kaudu.

Palautusten käyttö veroihin yllätti tuhannet – palvelukatkon aikana olisi voinut maksaa

Palautuksia on käytetty verojen maksuun aina, mutta monelle asiakkaalle tuli yllätyksenä, että jos maksoi eräpäivänä, palautusta käytettiin ensin veron suoritukseksi eräpäivänä ja tällöin oma maksu jäi käyttämättä. Monille yrittäjille oli yllätys, että palautusta käytettiin jo 12.11. erääntyvälle verolle, vaikka veron maksoi eräpäivänä. Monilla yrittäjillä ei myöskään ollut tiedossa, että veropalveluiden käyttökatkon aikana olisi voinut maksaa arvonlisäveroja.

Kommentaarid
(Külastatud 145 korda, 1 külastust täna)