13-aastane soome poiss peatas 3,5-promillises joobes autojuhi

Oulus oli reedel omapärane olukord, kus 13-aastase poisi julgus peatas purupurjus autojuhi teekonna.

Kõik see juhtus Oulu ligidal Rajakyläs. Veidi eemal Pateniemis elav 13-aastane Niko oli kella 7 ajal õhtul teel oma sugulaste poole, kes elavad Rajakyläs. Minnes mööda söögikohast House märkas poiss, et ühel autojuhil oli tegemist, et liikuma pääseda. Poiss rääkis, et nägi punast autot ja seda, kuidas autojuht püüdis seda käivitada. Poiss sai aru, et autol on käik sees ja seetõttu ei lähe käima, vahendab Ilta-Sanomat.

Edasi koputas poiss vastu juhiakent ja küsis, kas on abi vaja. Siis sai poiss aru, et kõik pole korras. Juht rääkis väga segast juttu, nii nagu purjus inimesed tavaliselt räägivad. Juht oli öelnud, et midagi eriti viga pole, et ta sõidab eemale tanklasse ja võtab bensiini.

Poiss sai aru, milles asi ja helistas häirekeskusse. Sealt küsiti tema vanust. Kui poiss ütles, et on 13-aastane, siis küsiti, kas tal oleks julgust purjus mehelt autovõtmed ära võtta. Poiss vastas, et jah, jooksis auto juurde, avas ukse ja võttis süütelukust võtmed ära.

Poiss ütles, et ta ei kartnud, kuna on kuus aastat käinud poksitrennis ja sellest tuli ka julgus. Häirekeskus saatis teate ka politseile ja poiss jäigi politseid ootama. Politsei saabus 20-30 minuti pärast. Politsei oli olnud reidil Oulus. Kõigepealt sõitis kohale üks tsiviilvärvides auto ja siis politseiauto. Politsei info kohaselt puhus 51-aastane juht 3,5-promillise joobe, mistõttu oleks võinud auto käivitamine kurvalt lõppeda.

13-vuotias Niko pysäytti 3,5 promillen humalassa olleen rattijuopon matkan – “Nyrkkeilystä se rohkeus varmaan tuli”

Rajakylä on oululaislähiö, jossa sattuu ja tapahtuu. Perjantai-iltana siellä tapahtui episodi, jossa nuori poika saattoi pelastaa ihmishenkiä. Pateniemessä asuva 13-vuotias Niko Päiveröinen oli lähtenyt kotoaan seitsemän aikaan illalla mennäkseen serkkunsa luo yökylään. Serkku asui lähistöllä Rajakylässä. Kulkiessaan House-ravintolan ohi Päiveröinen huomasi, että yhdellä autoilijalla oli vaikeuksia päästä liikkeelle.

Kommentaarid
(Külastatud 732 korda, 1 külastust täna)