Yandex.Taxi alustas Soomes uue kaubamärgi all Yango

Yandex.Taxi rakendus alustas tööd Helsingis Yango nime all. Kuu aega tagasi käivitati testrežiimis Yango ka Abidjanis (Elevandiluurannik, Côte d’Ivoire).

Yango mobiilirakendus on Soome elanikele kättesaadav Google Play’is või App Store’is soome, eesti, vene, inglise ja teistes keeltes. Eesti turistid, kellel on juba Yandex.Taxi rakendus, saavad tellida taksot Helsingis läbi sama rakenduse, uue allalaadimine pole vajalik.

Nagu Yandex.Taxi, kasutab Yango Yandexi enda kaardistamistehnoloogiat, marsruudi planeerimist, navigeerimist ning ühtlasi ka nutikat tellimuste jaotussüsteemi. See võimaldab juhil vähendada tühjalt raisatud aega oodates uut tellimust, sõites järgmise reisija juurde, viies reisija mitte kõige lühema marsruudiga kohale või seistes liiklusummikus. Tänu sellele on reiside hinnad sageli odavamad ning teenustasud juhtidelt mitu korda madalamad kui teistel sarnastel rakendustel.

Yangos sõidu alustamise hind Helsingis on 3 eurot, kuhu kuuluvad üks kilomeeter või 3 minutit sõitu. Edasi linnas maksimaalselt 1,2 eurot kilomeetri kohta ja 0,15 eurot/minut (tipptundidel- 0,45 eurot/minut). Näiteks sõit Olympia terminaalist kuulsa Kaljukiriku juurde maksab kõigest 6,5 eurot. Tellimuse käigus arvutab rakendus ise liiklusolukorrast lähtuvalt täpse hinna, mis ei muutu isegi siis, kui juht satub liiklusummikusse või otsustab valida pikema teekonna, et ummikut vältida.

Yango rakenduses on sõidu eest võimalik tasuda pangakaardiga või sularahas.

Nagu ka teistes riikides, ei ole Yangol oma juhte ega autosid. Soomes töötab rakendus nii partnerettevõtetega kui ka otse autojuhtidega – üksikettevõtjatega, kellel on luba taksoteenuse osutamiseks. Helsingis on Yango juhtide keskus juba avatud, seal on võimalik teenusega liituda, õppida kuidas rakendusega töötada, sooritada teste ning saada vastuseid tekkinud küsimustele.

Yandex.Taxi ja Yango rakendused töötavad 14. riigis, sealhulgas Eestis, Lätis ja Leedus. Tallinnas käivitati Yandex.Taxi ööl vastu 1. maid 2018. a. kus esimese kuu jooksul kasutasid rakendust ligi 50 000 inimest. Septembrist alates saab tellida autot läbi Yandex.Taxi rakenduse ka Tartus.

Kommentaarid
(Külastatud 1,354 korda, 1 külastust täna)