Tarbijausaldus on hakanud Soomes langema

Tarbijausaldus, mis veel aasta algul oli tipus, on hakanud Soomes langema. Novembris oli usaldusindeks 18,3, mis on siiski veidi kõrgem kui oktoobris (16,8). Veel jaanuaris oli vastav indeks üle aegade kõrgeim, 25,8.

Möödunud aasta novembris oli Soome tarbijate usaldusindeks statistikaameti andmetel 23. Indikaatori pikaajaline keskmine on 12,6.

Tarbijate ootused Soome majanduse suhtes aga langesid novembris jätkuvalt võrreldes oktoobriga. Soome majanduse väljavaated on tarbijate arvates halvad, aga tööpuuduse väljavaated on paremad. Tarbijate isikliku majandusliku olukorra väljavaated paranesid võrreldes oktoobriga ja püsivad jätkuvalt kõrgel tasemel.

Tarbijad peavad oma majanduslikku olukorda heaks ja praeguset aega peetakse soodsaks säästmiseks, mitte laenamiseks.

Andmed põhinevad statistikaameti tarbijabaromeetril, mille tarbeks küsitleti 1-19. novembril kokku 1110 Soomes elavat inimest.

Tilastokeskus – Kuluttajabarometri

Kuluttajien luottamus talouteen on kohentunut hieman viime kuusta. Kuluttajien luottamusindikaattori oli marraskuussa 18,3, kun se lokakuussa oli 16,8 ja syyskuussa 20,2. Viime vuoden marraskuussa luottamusindikaattori sai arvon 23,0. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 12,6. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin 1.-19. marraskuuta 1 110 Suomessa asuvaa henkilöä.

Kommentaarid
(Külastatud 98 korda, 1 külastust täna)