Tankeriga kokku põrganud Norra sõjalaeva hoiatati ette – sellest ei tehtud välja

Tankeriga kokku põrganud suur Norra sõjalaev sai enne mitmeid hoiatusi, aga sellele vaatamata keeldus laev oma kursi muutmisest.

Norra laevastiku fregatt KNM Helge Ingstad põrkas tankeriga kokku neljapäeva hommikul Bergenist veidi põhja pool. Sõjalaev sai kokkupõrke tagajärjel tugevasti kannatada, vahendab Norra väljaanne VG.

Lindistuselt on kuulda, kuidas tanker Sola TS võtab ühendust Fejde saare mereliiklusteenistusega ja teatab, et laev tuleb vastu, aga sellega ei saa ühendust. Mereliiklusteenistus üritab samuti sõjalaevaga ühenduda, aga edutult.

Pärast seda on 43 sekundit vaikust, kui tanker võtab uuesti ühendust mereliiklusteenistusega VTS. Tankerilt antakse teada, et on võimalik, et see on Helge Ingstad. Pärast seda võtab VTS ühendust Helge Ingstadiga. Laevalt antakse teada, et kohselt tuleb kurssi muuta. Laevalt aga öeldakse, et see pole võimalik ja et tuleb kokkupõrge.

Pärast seda teatab tanker 15 sekundi pärast kokkupõrkest. Laevad põrkasid kokku kell 4.02 Norra aja järgi. Fregatt sõitis 17-sõlmelise kiirusega vastu tankeri nina. Sõjalaeval oli 137 sõjaväelast. Tankeril oli 23 meest ja 625 000 barrelit toornaftat.

Kaheksa sõjaväelast sai kokkupõrke tagajärjel vigastada. Ametivõimud uurivad õnnetust.

Kommentaarid
(Külastatud 834 korda, 1 külastust täna)