Täna 100 aastat tagasi vaikisid relvad

Täna tähistatakse Euroopas veriseima sõja, I ilmasõja lõpu 100. aastapäeva. Täna, 11. novembril 1918. aastal vaikisid relvad.

Toonased verised vastased, tänased suured liitlased Prantsusmaa ja Saksamaa tähistavad sõja lõppemise aastapäeva üheskoos. Prantsuse president Emmanuel Macron ja Saksa liidukantsler Angela Merkel käisid koos, käest kinni I ilmasõja memoriaali juures Compiègne’is Prantsusmaal.

Tänane Lääne-Euroopa edu tugineb just sellele, et sõda pole olnud juba aastakümneid.

 

View this post on Instagram

 

Als die Waffen endlich still standen. Auf der Lichtung von Rethondes in Compiègne gedachten Kanzlerin Merkel und Frankreichs Präsident Emmanuel Macron heute des Waffenstillstands vom 11. November 1918, der das Ende des Ersten Weltkriegs bedeutete. — When the guns finally stopped. On the clearing of Rethondes in Compiègne, Chancellor Merkel and French President @emmanuelmacron commemorated today the armistice of November 11, 1918, which marked the end of the First World War.

A post shared by Angela Merkel (@bundeskanzlerin) on

Kommentaarid
(Külastatud 94 korda, 1 külastust täna)