TÄISPÖÖRE: Soome haigla ei ähvarda enam vaktsineerimisest keelduvaid töötajaid lahtilaskmisega

KYS ehk Kuopio ülikooli haigla ähvardas veel mõni aeg tagasi vaktsineerimisest keelduvaid töötajaid lahtilaskmisega. Nüüd on aga toimunud täispööre ja kedagi enam ei ähvardata. Selle asemel pakutakse vaktsineeritutele tasuta lõunasööki.

Piitsa asemel pakutakse nüüd präänikut ja gripi vastu vaktsineerijaid meelitatakse tasuta lõunasöögiga haigla sööklas. Lisaks pakutakse tasuta kooki ja kohvi neis osakondades, kus vaktsineeritute hulk on suurem, vahendab Savon Sanomat.

KYS-is töötab ligi 3000 inimest. Veel aasta aega tagasi oli tööandja suhtumine sootuks teine ja vaktsineerimisest keeldujaid ähvardati lahtilaskmisega. Kirjalikud hoiatused saadeti 21 töötajale, kes olid jätnud end vaktsineerimata. Tervislikel põhjustel keeldus neist vaktsineermisest 13.

Soome terviseamet siiski leiab, et vaktsineerimine peaks jääma vabatahtlikuks, kuna tegemist on inimese isikuvabadusega. Küll aga võib teatud ametikohtadel olla nõutav vaktsineerimine. Kui inimene ei soovi end lasta vaktsineerida, võib talle pakkuda tööd mõnel teisel ametikohal.

Influenssarokotukset: Sanktioiden sijaan KYS palkitsee rokotuksen ottavan henkilöstön

Vuosi sitten KYS antoi kirjallisen varoituksen 21:lle hoitohenkilökuntaan kuuluvalle, kun nämä eivät toimittaneet työnantajalle rokotetodistusta eli olivat…

Kommentaarid
(Külastatud 1,445 korda, 1 külastust täna)