Soomlased on Tallinna linnapildist kadunud – mis nad ise asjast arvavad?

Soome väljaanne Ilta-Sanomat käis Tallinnas ja leidis eest pooltühjad tänavad ning kaubanduskeskused. Tallinnas intervjueeritud soomlased ütlesid, et hinnad on kõvasti tõusnud, aga päris hüljata nad Eestit veel ei kavatse.

Soomlasi on praegu Tallinnas varasemast näha tunduvalt vähem. Rohkem on Aasia, Vene ja isegi Saksa turiste.

Soomlased ostavad Eestist kaasa kohalikke hõrgutisi nagu saiakesed ja martsipan. Hinda uurivad soomlased nüüd tähelepanelikult. Näiteks liha on samas hinnas mis Soomes, juust on veidi odavam. Soome tooteid Eestis kaasa ei osteta, rohkem valitakse Eesti kohalikku toodangut.

Varem peeti soomlasi Eestis vodka-turistideks, aga alkohol soomlasi enam ei köida. Hinnad on Eestis tõusnud ja kui sisse arvestada sõidukulu, siis ei tule Eestist toomine odavam kui Soome Alkost.

Soomlased käivad Tallinnast ostmas ka naisteriideid, mis tunduvad stiilsemad ja naiselikumad kui need, mida Soomes müüakse. Tallinnas intervjueeritud soomlased ütlesid, et hinnad pole Eestis veel sellised, et üldse ei tasuks käia, aga vaadata tasub vanalinnast väljapoole ja otsida rohkem kohalikke tooteid.

Üks soomlane ütles, et kallidusest räägitakse palju, aga see on nii vaid Tallinnas. Õlu maksab Raekoja platsil 8-9 eurot, aga näiteks Pärnus on poole odavam.

Tallinna restoranid on kallid, aga kui minna vanalinnast väljapoole, siis saab ka odavamalt. Kütus on Eestis varasemast kallim, aga ikka veidi odavam kui Soomes. Samuti on Tallinn odavam kui Stockholm ning reis on palju lühem.

IS vieraili Tallinnassa, jossa odotti hiljaiset kadut ja ostoskeskukset – suomalaiset vinkkaavat, miten Viron-reissusta selviää halvemmalla

Tallinnan kaduilla ja ostoskeskuksissa on marraskuisena keskiviikkopäivänä hyvin hiljaista. Satamassakin suuria matkalaukkuja perässään vetäneet aasialaisseurueet näyttävät syrjäyttäneen suomalaiset ryhmämatkailijat. Katukuvasta tuntuvat kadonneen tyystin myös täyteen lastatut viinakärryt. Suomalaisten hiipuneesta Viro-innostuksesta kirjoitti sunnuntaina Helsingin Sanomat, jonka haastattelussa tallinnalainen käsityöyrittäjä toivoi suomalaisia takaisin – eikä haittaisi, vaikka tultaisiin vanhan liiton tyyliin juovuksissa.

Kommentaarid
(Külastatud 510 korda, 1 külastust täna)