Soomes diisel kallim kui bensiin, nõutakse diislimaksu kaotamist

Soomes on rahvaalgatuse korras ühe päeva jooksul kogutud juba ligi 6000 allkirja, et kaotada diislimaks, kuna diisli hind on kerkinud tanklates kallimaks kui bensiin.

Diislimaks kehtestati varem seetõttu, et diisel oli odavam kui bensiin. Nüüd on aga diisel muutunud väga kalliks ja inimesed on hädas, eriti need, kes soetasid diiselauto pikkade vahemaade läbimiseks, vahendab Iltalehti.

Diisel on Soomes praegu 1,5-2,5 senti liitri kohta kallim kui bensiin. Varem on diisel olnud märksa odavam. Diislimaksu tõttu on aga diiselautode pidamise kulud palju suuremad kui bensiiniautode omad.

Soomes on piirkondi, eriti Põhja-Soomes, kus ilma autota hakkama ei saa.

Diesel bensaa kalliimpaa: Kansalaisaloite dieselveron poistosta on kerännyt jo tuhansia nimiä

Dieselpolttoaineen hinnan kipuaminen ohi bensiinin hinnan närkästyttää dieselveroa maksavia dieselautoiljoita. Veron poistosta on tehty kansalaisaloite, jossa oli tätä juttua julkistettaessa jo yli 5600 allekirjoittajaa.

Kommentaarid
(Külastatud 849 korda, 1 külastust täna)