Soomele läheneb erakordselt soe õhumass

Nädala algul saabub Soome erakordselt soe õhumass, mis tõstis nädalavahetusel Balkanil temperatuuri 32 kraadini ja Poolas 25 kraadini.

Tavaliselt on kõrgel õhus temperatuur madalam kui maapinnal, aga alati see nii ei ole. Eriti talvel võib õhk olla kõrgemal soojem kui maapinnal. Seda kutsutakse inversiooniks. Antud õhumassi puhul just nii ongi, kus kõrgel õhus on õhk väga soe.

Vahemerelt on saabumas väga soe õhumass, mis Kesk-Euroopas tõstis temperatuuri 25 kraadini, aga Soomes tõuseb temperatuur 10 kraadini. Kui oleks suvi, siis oleks Soomes 30 kraadi sooja, edastab Foreca.

Temperatuurid on Soomes sel nädalal 5 kraadi tavapärasest kõrgemad. Lõuna-Soomes tõuseb temperatuur 10 kraadini, mis on novembri kohta väga soe ilm. Ainult Lapimaal võivad olla miinuskraadid.

Poikkeuksellisen lämmin ilmamassa lähestyy Suomea

Marraskuu on startannut leudoissa merkeissä. Sunnuntain auringonpaiste ja 10 asteen lämpötila tuntuivat enemmänkin keskieurooppalaiselta marraskuulta. Alkavalla viikolla Suomeen on saapumassa harvinaisen lämmintä ilmamassaa – samainen ilmamassa nosti lämpötilan Balkanin niemimaalla viikonloppuna 32 asteeseen (Albania). Puolassa mitattiin viikonloppuna kaikkien aikojen uusi marraskuun lämpöennätys, kun lämpötila kohosi 24,6 asteeseen (*). Meteorologiassa ilmamassalla tarkoitetaan n.

Kommentaarid
(Külastatud 939 korda, 1 külastust täna)