Soome üllatusmiljonäriks kerkis krüptovaluutaga hiigelvaranduse teeninud mees

Veel 2016. aasta lõpus laenas Jyväskyläst pärit startup-ettevõtja Alexander Hanhikoski sõbra käest katuseremondiks raha. 2017. aastal oli tema sissetulek juba 24,6 miljonit eurot, mille pealt arvestati tulumaksu 8,4 miljonit. See oli terve Soome peale suuruselt kolmas tulu.

Kuidas oli selline asi võimalik? Mees räägib, et teenis raha krüptovaluutaga. Ta investeeris kogu oma raha, 20 000 eurot 2013. aastal krüptovaluutasse Bitcoin. Hiljem vahetas ta kõik Bitcoinid teise krüptovaluuta, Ethereumi vastu. Krüptovaluutasse investeeritud raha väärtus 1000-kordistus nelja aastaga, vahendab Taloussanomat.

Veel 2016. aasta augustis oli Hanhikoski pangaarvel alla 10 000 euro ja 99 protsenti varast oli kinni Ethereumi all. Järgmise poole aasta jooksul kasvas vara väärtus ühelt miljonilt 25 miljonini. Veel 2016. aasta detsembris oli mees laenanud sõbralt raha katuseremondiks.

Hanhikoski rääkis, et kuulis virtuaalvaluuta kohta esimest korda oma tuttavalt. Ta oli õppinud matemaatikat ja IT-d ning oskas arvata, mida see endast kujutab. Krüptovaluutad on mehe jaoks ühtlasi esimene investeering. Ta ei näinud potentsiaali tavapärases investeerimises, eriti arvestades algkapitali suurust, mistõttu otsustas virtuaalvaluutade kasuks.

Hanhikoski sõnul oli nelja aasta jooksul vaid üks päev, mil Ethereumi kurss kukkus 50 protsenti ja investeeringutest kadus korraga pool. Investeeringu väärtus kukkus kahelt miljonilt miljonile. Mees hoidis külma närvi ja ei müünud.

Krüptovaluuta abil lühikese ajaga varanduse teeninud mees räägib, et mängis 20-aastaselt pokkerit, see õpetas taluma suuremaid kõikumisi ja suhtuma rahasse analüütiliselt.

Möödunud aastal aga kerkisid krüptovaluutade hinnad sedavõrd, et ta otsustas maandada riske ja müüa. Alles müügi hetkel sai mees aru, kui rikas ta tegelikult on. See oli hea tunne.

Yllätysmiljonääriksi noussut Hanhikoski kertoo, kuinka rikastui: “Vielä joulukuussa 2016 lainasin ystävältä rahaa kattoremonttiin”

Jyväskyläläismiljonääri kertoo, kuinka rikastui.

Kommentaarid
(Külastatud 395 korda, 1 külastust täna)