Soome taksojuht pani autole Ku Klux Klani logo, et edastada sõnumit

Soome taksojuht Reijo pani autole peale rassistliku rühmituse Ku Klux Klani logo, millega tahtis edastada sõnumit. Taksofirma Lähitaksi otsib nüüd seda autot taga.

Logo oli pandud auto tagaossa, numbrimärgi kõrvale, vahendab Ilta-Sanomat.

Rassistlik rühmitus Ku Klux Klan asutati USA-s 1865. aastal. Selle rünnakuobjektid on olnud mustanahalised, aga vastu on seistud ka juutidele, katoliiklastele, pagulastele ja homodele. Rühmitus seisab valgete ülemvõimu eest.

Soome väljaanne Ilta-Sanomat sai rääkida ka taksojuhi endaga, kes tunnistab logo kasutamist. Reijo väitel väljendab ta nõnda oma meelsust. Ta täpsustab, et väljendab meelsust ärakasutamise vastu. Nimelt on tema alluvuses töötanud kolm somaallast, kellega tal on väga negatiivsed kogemused.

Üks somaallasest taksojuht näiteks ei tulnud õigel ajal tööle. Seetõttu pidi Reijo ise teise mehe eest töö ära tegema. Samuti oli probleeme rahadega. Kõik see juhtus 10-15 aastat tagasi, aga ta avaldab meelt, kuna ei soovi enam somaallasi enda juurde tööle.

Reijo räägib, et kui satub tööga seoses näiteks lennujaama ja somaallastega juttu räägib, siis probleeme pole, aga tööle ta neid enda juurde ei soovi. Reijo lisab, et on teadlik Ku Klux Klani (KKK) tegevusest. Ta märgib, et tema rassism pole suunanud nahavärvi ega rahvuse vastu, vaid ärakasutamise ja ükskõiksuse vastu. Reijo märgib, et austab kõiki religioone.

Reijo ütles küsimustele vastates, et KKK logoga pole probleeme olnud. Tema käest on küsitud, kust seda logo saab. Üks somaallane oli talle öelnud, et see on rassistlik logo.

Mees ei mäleta täpselt, millal logo on autole pandud, aga ta arvab, et see on autol olnud juba ligemale 5 aastat. Logo eemaldada pole mehel kavas. Logo on selliselt pandud, et see tuleb ära vaid koos värviga.

Soome taksoliidu ja Lähitakso esindajad on juhtunust hämmingus. Lähitaksi on Soome suurim tellimustaksode firma. Lähitaksil on nüüd kavas see auto üles otsida. Samuti on kavas rääkida taksojuhiga ja välja selgitada, kas ta üldse sobib taksot sõitma.

Helsingi politsei info kohaselt pole logo puhul tegemist millegi seadusevastasega. Soomes pole keelatud isegi kuritegelikel rühmitustel oma logode kasutamine.

Reijo kiinnitti taksiinsa Ku Klux Klan -järjestön merkin, jolla hän haluaa lähettää viestin – Lähitaksi: “Etsimme auton välittömästi”

Ilta-Sanomiin yhteyttä ottanut lukija hämmentyi, kun hän näki taksiautossa rasistisen Ku Klux Klan -järjestön (KKK) merkin. Merkki on laitettu auton taakse, rekisterikilven viereen. - Todella loukkaavaa nähdä tällaista, lukija viestittää IS:lle. Rotuerottelua kannattava KKK perustettiin Yhdysvalloissa vuonna 1865. Se on historiallisesti ottanut kohteekseen mustia ihmisiä, mutta tehnyt hyökkäyksiä myös juutalaisia, katolilaisia, maahanmuuttajia ja homoseksuaaleja vastaan.

Kommentaarid
(Külastatud 1,005 korda, 1 külastust täna)