Soome poliitika: sotsid ja koonderakond rebivad eest ära, kesk ja rohelised kukuvad

Soome poliitikas on läinud enne kevadisi valimisi põnevaks: seni ilma teinud rohelised ja keskerakond on suures languses, samas kui sotsid on rebinud etteotsa ja teist kohta hoiab koonderakond.

Sotside toetus on läinud tõusule pärast seda, kui valitsus hakkas oma sunnimeetmetega töötuid pitsitama. See inimestele ei meeldinud. Koonderakond kaotas pärast seda oma liidrikoha ning peaministri erakond keskerakond vajus suurde langusse.

Soome Yle reitingu põhjal on oktoobri seisuga praegu Soomes eesotsas sotsid 22,7 protsendiga, teisel kohal koonderakond Kokoomus 20,2 protsendiga, kolmas keskerakond 16,5 protsendiga ja neljas rohelised 11,3 protsendiga. Põlissoomlased on viies 9,8 protsendiga, vasakpoolsete toetus on 9,2 protsenti ja Rootsi partei toetus 4,3 protsenti.

https://yle.fi/uutiset/3-10496137

Kommentaarid
(Külastatud 105 korda, 1 külastust täna)