Soome peaministrilt küsiti USA-s otse: Miks te ei liitu NATO-ga?

Soome peaminister Juha Sipilä on visiidil USA-s ja kohtus asepresident MIke Pence’i ning paljude senaatoritega. Vene-Ukraina kriisi süvenemise tõttu küsiti Sipilä käest palju Venemaa olukorra kohta. Senati vabariiklaste juht Mitch McConnell küsis Sipilä käest otse: Miks te ei liitu NATO-ga?

Sipilä vastas sellele, et Soome on turvalisuse garant Põhja-Euroopas ning hoiab sama joont Rootsiga, see on Läänemere piirkonna ja Põhja-Euroopa vaatevinklist hea tasakaal, vahendab Ilta-Sanomat.

Sipilä rääkis ka avaliku arvamuse küsitlusest, mille järgi toetab NATO-ga liitumist vaid 23 protsenti soomlastest.

Republikaanijohtaja paukautti Sipilälle suoran kysymyksen: “Miksi te ette liity Natoon?”

Keskiviikkona päättyneen vierailunsa aikana pääministeri Juha Sipilä (kesk) tapasi muun muassa varapresidentti Mike Pencen, kappaministeri Wilbur Rossin sekä useita senaattoreita. Yllä olevalla videolla pääministeri Sipilä kertoo Washingtonin matkastaan. Sipilän mukaan yhtä lukuun ottamatta kaikissa tapaamisissa keskusteltiin myös Venäjästä, jonka asiantuntijan roolin Suomi yleensä saa maantieteellisen sijaintinsa vuoksi.

Kommentaarid
(Külastatud 208 korda, 1 külastust täna)