Soome müüduimaks autoks tõusis uus automark

Soome müüduim auto pole enam Škoda Octavia, ega ka mitte Nissan Qashqai. Oktoobrikuus kerkis pärast muutust ELi saastepiirmäärade osas müüduimaks autoks väikeauto Toyota Yaris, mille hind algab Soomes 15 tuhandest eurost.

Oktoobrikuus registreeriti Soomes 7935 uut autot, mida on 9,3 protsenti vähem kui aasta tagasi. Nii Euroopa kui Soome autoturgu on jahutanud Euroopa Liidus septembrikuus kehtima hakanud uus saastepiirmäärade mõõtmise meetod, vahendab Ilta-Sanomat.

Oktoobris möödus Yaris müüduimate autode edetabelis senisest liidrist Škoda Octaviast. Kolmas on müüduimate autode nimistus Toyota Auris, neljas Ford Focus ja viies Nissan Qashqai. Laiimatest autodest oli müüduim Volvo XC60, mis oli kokkuvõttes kuues.

Ei enää Octavia, ei edes Nissan Qashqai – Suomen myydyin uusi auto maksaa halvimmillaan vain 15 399 euroa

Lokakuussa ensirekisteröitiin 7 935 uutta henkilöautoa, mikä on 9,3 prosenttia viime vuoden lokakuuta vähemmän.

Kommentaarid
(Külastatud 717 korda, 1 külastust täna)