Soome migrandist sarivägistaja taotles leebemat karistust seoses oma kultuuriga, kohus seda ei rahuldanud

Helsingi ringkonnakohus jättis jõusse Süüriast pärit Raed Al Mustafa’le mõistetud 3,5 aasta pikkuse vangistuse kahe vägistamise ja ühe vägistamiskatse eest 2017. aastal.

Mees jälitas kõigi juhtumite puhul oma ohvrit keset ööd ja sundis neid vägivalla ähvardusel seksuaalühtesse. Üks vägistamine ja vägistamiskatse toimusid ühe ja sama ööpäeva jooksul, vahendab Helsingin Sanomat.

Al Mustafa kaebas madalama astme kohtu otsuse edasi, põhjendades oma käitumist kultuurierinevustega. Mees väitis, et Soomes on mehe ja naise läbikäimise kultuur teistsugune kui tema sünnimaal Süürias. Ta väitis kohtule, et arvas, et Euroopas võib vabalt kõigiga seksida. Lisaks arvas ta, et vägistamiskatse pole karistatav.

Mees põhjendas oma tegu ka nooruse ja olukorraga kodumaal. Mehe vanuse kohta olid erinevad andmed, aga lõpuks jõudis kohus seisukohale, et teo toimepanemise ajal oli mees täisealine.

Kohus aga leidis, et Soomes olemine ja kultuurierinevused teda vastutusest ei päästa ega karistust kergenda.

Sarjaraiskaaja vaati tuomion lieventämistä kulttuuritaustansa takia – Hovioikeus hylkäsi valituksen

Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan nuoren miehen tuomion kahdesta raiskauksesta ja yhdestä raiskauksen yrityksestä. Raed Al Mustafa syyllistyi kolmeen seksuaalirikokseen vuonna 2017. Mies oli lähtenyt molemmissa raiskauksissa ja yhdessä raiskauksen yrityksessä seuraamaan uhria keskellä yötä ja pakottanut tai yrittänyt pakottaa heidät väkivallalla seksuaalisen kanssakäymiseen. Raiskauksen yritys ja raiskaus tapahtuivat saman vuorokauden aikana.

Kommentaarid
(Külastatud 407 korda, 1 külastust täna)