Soome mehel läks tööd tehes õlg paigast, kindlustus ei hüvitanud midagi

Klaasi- ja alumiiniumelementide paigaldajana töötanud 42-aastasel Soome mehel läks töötades õlg paigast, aga kindlustus ei hüvitanud midagi. Nüüd peab 6-liikmeline pere hakkama saama 2000 euroga kuus.

Mehe vasem õlg läks paigast rasket metallist klaasipaigalduspukki tõstes. Mees lootis, et kindlustus selle hüvitab, aga ta ei saanud midagi. Kindlustus leidis, et rebendi põhjustas varasem haigus, vahendab Iltalehti.

Mees on imestunud, kuna ta lootis kogu aeg selle peale, et kui tööd tehes õnnetus juhtub, siis kindlustus hüvitab. Nüüd hoiatab pereisa teisi, et kindlustuse peale ei saa lootma jääda. Tema väitel peaks töötajaid rohkem teavitama, et kindlustus kõike ei hüvita.

Pere tuli hästi toime senikaua, kuni pereisa sai Kelalt haigushüvitist. Kui see lõppes, taotles mees töövõimetuspensioni. Menetlus kestis mitu kuud ja lõpuks tuli eitav vastus.

Leiti, et mees ei saa enam teha rasket tööd, küll aga võib ta teha kergemat füüsilist tööd, millega elatist teenida.

Kelast seletati, et töövõimetuspensioni makstakse juhul, kui inimene pole võimeline omale haigusest tingitud töövõimetuse tõttu tööga elatist teenima. Alla 60-aastaste puhul arvestatakse töövõime hulka ka muud tööd peale selle, mida inimene on varem teinud.

Õlga vigastanud soome mees on omal alal töötanud 17 aastat. Ta kirjutas Kelale, et soovib hüvitist ainult selle aja eest, mil õlg korda saab, aga ikka tuli eitav vastus. Mees räägib, et on mõelnud ka ameti vahetuse peale, aga see võtab aega ja pere vajab toimist kohe.

Pere tulud kokku on praegu ligi 2000 eurot kuus ehk 330 eurot pereliikme kohta. Selle summa sees on eluasemetoetus ja lapsetoetused. Mees ise saab töötutoetust, kuna ei saa käia tööl. Pereema teeb osalise tööajaga hooldajatööd. Pere saaks isegi rohkem toetust, kui pereema ei käiks üldse tööl.

Pere arvates pole see õige, kui mõlemad koju jäävad. Arusaamatu on ka see, et abikaasa saadav sissetulek arvestatakse mehe töötutoetusest maha. Kui sissetulek on niigi väike, siis on see eriti valus.

Pereisa õlga on kaks korda lõigatud, kuna esimene lõikus läks untsu. Nüüd loodab ta, et saab juba järgmise aasta algul teha erialast tööd. Praegu on pere kulutused väga väiksed, kuna muidu ei tuleks toime. Mees tunnistab, et ilmselt on tema puhul juriidiliselt kõik korrektne, aga reaalsus on väga karm.

Kimin hauisjänne katkesi työtapaturmassa – nyt kuusihenkinen perhe elää noin 2 000 eurolla kuussa: “Älkää luottako siihen, että vakuutus korvaa”

Kim Wasenius kertoo pudonneensa käytännössä tyhjän päälle sen jälkeen, kun vakuutusyhtiö kieltäytyi korvaamasta tapaturmaa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,031 korda, 1 külastust täna)