Soome ja jõuluvana on päästetud! Lapimaal sadas maha kauaoodatud lumi

Soome pole enam Crapland. Nimelt sadas Lapimaal täna hommikuks maha kauaoodatud lumi.

Lumepuudus oli vahepeal tõeline peavalu neile kelgusafari korraldajatele, kes pidid kliente tagasi saatma ja tellitud teenuseid üles ütlema. Mootorkelgud olid valmis juba paar nädalat, aga mida ei olnud, oli lumi, vahendab Ilta-Sanomat.

Nii pikk lumepuudus oli erakordne, kuna tavaliselt on saanud Lapimaal kelguga sõita juba oktoobrikuus. Nii pikka lumevaba perioodi pole olnud Lapimaal vähemalt 40 aastat. Nüüd sadas õnneks korraga maha lausa paarkümmend sentimeetrit lund.

Rohkem on lund sadanud Ivalo kandis, lapimaa kesk- ja lõunaosas pole olukord veel nii roosiline. Lapimaa pealinnas Rovaniemis on maas vaid härmatis. Lumelootust on nädalavahetuse ajal veelgi.

Lisaks lumele on Lapimaal tõmbenumber virmalised, mistõttu ettevõtjad päris kuival pole. Virmaliste puhul on oluline see, et taevas oleks selge. Samas turistid ootavad lund ja valget maad, mitte vihma ja musta maad. Lapimaa imago jaoks on oluline, et lumi maha tuleks.

Viimastel aastatel on Lapimaa turism hoogsalt kasvanud, turistide arv on igal aastal mitmekordistunud. Seetõttu ei mõju Lapimaale hästi, kui räägitakse, et lund ei ole.

No more Crapland! Lumeton joulumaa muuttui valkoiseksi yhdessä yössä

Suomi pääsi kuluvalla viikolla kansainväliseksi puheenaiheeksi poikkeuksellisella tavalla. Brittilehdistö nimittäin kauhisteli lukuisin otsikoin sitä, ettei Lapissa ole lunta. Brittitabloidi The Sun risti Lapin – englanniksi Lapland – Craplandiksi, vapaasti suomennettuna paskan valtakunnaksi. The Sun kertoi lukuisista talvituristeista, jotka olivat pettyneet syvästi siihen, ettei Joulupukin kotikaupungissa on senttiäkään lunta.

Kommentaarid
(Külastatud 370 korda, 1 külastust täna)